„Prisimenu, kad gėrėme, paskui susiginčijome ir susimušėme su Reginos (teisme ji pripažinta Z. Petrošiaus sugyventine – DELFI) sūnumi Donatu, tada nuėjau miegoti, atsikėliau, nes norėjau nusišlapinti, pamačiau, kad šalia yra Regina, ėjau pro duris, susitikau pareigūnus ir jie uždėjo man antrankius“, – lemtingo vakaro, kai buvo nužudyta moteris ir sužalotas jos sūnus, nuotrupas Klaipėdos apygardos teisme dėliojo Z. Petrošius.

Jam gresia iki 20 metų nelaisvės. 5 klases baigęs vyras iki šiol nebuvo teistas.

Kaltinamajame akte to vakaro aplinkybės išdėstytos kur kas aiškiau. Jame nurodyta, kad pernai rugpjūčio 9-ąją Šilalės rajone Z. Petrošius, jo sugyventinė Regina, jos sūnus Donatas ir poros kaimynė girtavo – liejosi ir alus, ir degtinė.

Išgertuvės prasidėjo vidurdienį, o Regina nužudyta buvo apie 23 val.

Išsiaiškinta, kad Z. Petrošius pirmiausia susikibo su Reginos sūnumi Donatu, kuris vyrui ėmė priekaištauti, kad šis skriaudžia mamą.

„Jis man pirmas davė į veidą. Prisimenu, kad ant grindų pamačiau peilį, jį pakėliau ir Donatui vieną kartą dūriau, atrodo, į šlaunį. Kažkaip viskas nurimo ir nuėjau miegoti“, – aiškino Z. Petrošius.
Tačiau kaltinamajame akte nurodoma, kad Z. Petrošius Donatui peiliu dūrė keturis kartus.

Po kelių minučių jis nuėjo prie lovos, kurioje jau miegojo Regina, ir jai tuo pačiu peiliu smeigė tiesiai į širdį. Moteris iškart mirė.

Viską esą matė matė kartu girtavusi kaimynė Danutė. Z. Petrošius esą jai prieš veidą ėmė mojuoti peiliu ir grasinti nužudyti, todėl ji pabėgo ir iškvietė pareigūnus. Z. Petrošius iškart buvo suimtas.

„Neprisimenu, kad būčiau dūręs Reginai. Nesąmonė, kad ją nužudžiau, o paskui šalia atsiguliau. Kažkas kitas tai padarė“, – savo abejonėmis teisme dalijosi Z. Petrošius.

Jam nusikaltimo vakarą buvo nustatytas sunkus girtumas – kraujyje rasta 2,93 promilės alkoholio.

Z. Petrošius kaltinamas ne tik Reginos nužudymu, bet ir dar tuo, kad du kartus prieš ją smurtavo.

Vieną kartą moteriai į dešinį kelį Z. Petrošius smeigė peiliu. „Nesmeigiau, tačiau peilį, įsmigusį į kelią, mačiau, pats jį ištraukiau, Namuose tuomet buvome dviese, blaivūs. Kaimynai iškvietė greitąją ir dar pats ją palydėjau į polikliniką“, – tikino Z. Petrošius.

Po kurio laiko jis vėl susikivirčijo su Regina ir jai smogė kumščiu į veidą bei kelis kartus spyrė į galvą. „Į veidą sudaviau, bet į galvą nespyriau, nes jei taip būčiau padaręs, tai pasekmės būtų kitokios“, – savo versiją turėjo Z. Petrošius.

Anot jo, kalčiausias šioje istorijoje yra Reginos sūnus Donatas. Esą jei tą vakarą jis nebūtų pradėjęs kabinėtis ir priekaištaauti dėl smurto prieš mamą, nieko nebūtų įvykę.

„Be to, ne kartą variau Reginą lauk iš namų, kuriuos man nupirko sesuo. Variau ir Reginą, ir jos kitą sūnų Tomą. Bet tik užrakindavau duris ir kur nors išeidavo, jie kažkaip pro langus sulipdavo į namą. Negalėjau atsikratyti, todėl ir tokios tragiškos aplinkybės“, – guodėsi Z. Petrošius.