35 metų kaunietis antradienį buvo priverstas atvykti į Vilniaus miesto apylinkės teismą, kur teisėjas Ovidijus Ramanauskas toliau tęsė administracinio teisės pažeidimo bylos nagrinėjimą – policijos kaltinimų dėl siūlymo tenkinti lytinę aistrą už pinigus sulaukė privačiuose vakarėliuose gundančiais šokiais vyrus viliojančios studentės Ingrida Skusevičiūtė ir Laima Žukauskaitė.

Anksčiau už prostituciją jau baustos merginos kratosi kaltinimų ir teigia, kad už valandą linksmybių gauna 600 litų, tačiau į šią sumą nėra įskaičiuotos seksas su klientu.

Viešosios policijos pareigūnų surašytuose protokoluose teigiama, kad vienoje kolegijoje studijuojančios merginos kovo 16-ąją, apie 5 val. ryto, Vilniuje, Šeimyniškių g. esančiame viešbutyje „Holiday Inn“ siūlė tenkinti lytinę aistrą už 1 200 Lt (kiekvienai – po 600 Lt).

Merginas išsikvietęs vyras: už tokius dalykus nemoku ir nemokėsiu

Merginas į viešbučio kambarį pagal internete rastą skelbimą išsikvietė S. Tamošiūnas. Jis policijos pareigūnams, kuriuos po iškvietimo taip pat pakvietė atvykti į viešbutį, nurodė, kad merginos už intymias paslaugas pareikalavo atlygio.

„Tą dieną darbo reikalais buvau Vilniuje ir nakvojau viešbutyje, – pasakojo nevedęs vyras. – Penktadienį su viena mergina susipažinau per pažinčių portalą – nusprendžiau su ja susitikti. Jai sakiau, jog vakare būsiu vienas, o kad neprailgtų vakaras, norėtųsi su kuo nors pabendrauti. Jos klausiau – ar galima būtų pabendrauti? Ji man atsiuntė SMS žinutę – prašė nurodyti adresą ir nurodė laiką, kada atvyks. O vėliau parašė, kad bus ne viena – su drauge“.

Kaunietis tikino, kad kviesdamasis merginą nė neturėjo minčių apie seksą.

„Iki šiol supratau ir dar dabar suprantu, kad bendravimas – tai tarpusavio žmonių kalbėjimas, laiko praleidimas kartu“, – teisme jis sakė, kad skelbime, kurį rado pažinčių portale, buvo nurodyta, jog mergina mielai pabendrautų su vaikinu. Aišku, už dyką: „Būtų absurdas, jeigu už tai dar reikėtų mokėti“.

S. Tamošiūnas teisme teigė, kad apie 2 val. nakties į jo viešbučio kambarį atvyko dvi merginos.

„Tada buvau išgėręs pusę litro alaus, o su jomis gėrėme šampaną, bendravome įvairiomis gyvenimiškomis temomis, po kiek laiko išėjo kalba apie tai, kad galimas toks variantas, jog galimas intymių paslaugų suteikimas, tačiau, kaip dabar madinga, reikėtų suteikti paramėlę, – sakė kaunietis. – Ir man nurodė kainą – 1 200 Lt abiem merginoms. Kokia mano reakcija? Aš už tokius dalykus nemoku ir nemokėsiu. Todėl jos atsistojo ir iš karto išvyko“.

Negalėjo paaiškinti, kodėl išsikvietė policiją

Skirmantas Tamošiūnas
Vyras neslėpė, kad pasijuto blogai, kai merginos jį atstūmė. „Buvo susierzinimas, skambinimas merginoms ir bandymas sutarti, kad grįžtų atgal“, – prisipažino jis.

Jo teigimu, merginos sutiko sugrįžti, tačiau nurodė, jog bus nebe dviese, o trise.

„Aš trečios nekviečiau, jos atvyko kartu, buvau informuotas, kad atvyksime trise – juk galima bendrauti ir su dviem, ir su penkiais žmonėmis, kalbantis, – sakė S. Tamošiūnas. – Jeigu man pasakė sąlygą, jog mes atvyksime trise, turėjau sutikti, nes mano tikslas buvo tik bendrauti, aš jokių poteksčių neturėjau, tokiais dalykais neužsiiminėju. Tačiau atvykusios merginos vėl pareikalavo pinigų“.

S. Tamošiūnas teigė, kad jau tuo metu buvo susisiekęs su Bendrojo pagalbos centro (BPC) pareigūnais, kuriems nurodė, jog pas jį buvo atvykusios merginos, kurios už intymių paslaugų suteikimą reikalavo pinigų – budėtojai nurodė susisiekti, kai jos bus viešbutyje.

„Man buvo pasiūlytos paslaugos už materialinį atlygį, aišku, buvo galima į tai nereaguoti, bet aš nusprendžiau reaguoti tokiu būdu – už tokį siūlymą, už tokį reikalą taip ir turėjo būti“, – kaunietis taip ir negalėjo pasakyti, kodėl nusprendė iškviesti policiją.

„Kai merginos buvo kambaryje ir vėl reikalavo pinigų, pasakiau, kad einu į automobilį pasiimti piniginės, viena ėjo su manimi, tačiau aš pritaikiau progą ir dar kartą paskambinau į policiją, o paskui atvyko pareigūnai“, – prisiminė liudytojas.

Jis patikino, kad 1 200 Lt „paramėlės“ jau reikalavo trys merginos. Už kokius intymius santykius? „Kokių tik nori“, – merginų žodžius citavo vyras.

Sulaukė replikų, jog nėra vertas vyro vardo

Jo teigimu, merginos nesitikėjo, kad į viešbučio kambarį atvyks policija.

„Kai atvyko pareigūnai, jos buvo pasimetusios, sutrikusios, tačiau vėliau, kai kartu su jomis tame pačiame automobilyje buvau vežamas į komisariatą parašyti pareiškimo, buvau keikiamas įvairiausiais necenzūriniais žodžiais“, – S. Tamošiūnas sakė, kad merginos jį išvadino ir pederastu, ir kitokiais nemaloniais žodžiais.

„Gaidy, tu net vyru nevertas būti“, – vienos merginos žodžius prisiminė jis.

S. Tamošiūnas tikino, jog tai buvo pirmas kartas, kai jis nusprendė pabendrauti su mergina. „Tai buvo pirmas toks nuotykis – kadangi internete taip pat buvo sukurta mano anketa, bendravau virtualiai, bet gyvai, tai tikrai pirmas kartas“, – teisme sakė liudytojas.

Kauniečio liudijimas teismo salėje sukėlė abejonių administraciniu teisės pažeidimu kaltinamų merginų advokatui Ramūnui Mikulskui.

Pasak jo, rašydamas pareiškimą apie nuotykius viešbutyje S. Tamošiūnas nurodė, kad pirmą kartą atvykusios merginos išvyko, nes pasimylėti „nesutiko pigiau“, todėl jis savo iniciatyva po kiek laiko dar kartą paskambino ir pasiūlė pabendrauti.

Kaunietis nenorėjo pripažinti, kad vyko derybos su merginomis. „Supraskite teisingai, kokiomis aplinkybėmis policijoje buvo rašomas paaiškinimas – juk buvo didžiulė nervinė įtampa, pirmą kartą patekau į tokią situaciją“, – sakė jis.

Teisme apklausus S. Tamošiūną ir striptizą šokančias merginas taip ir liko neaišku, kaip kauniečio viešbučio kambaryje atsidūrė trečia mergina – vyras aiškino, kad ji atvyko kartu su I. Skusevičiūte ir L. Žukauskaite, tačiau šios kategoriškai tai neigia ir tvirtina, jog ją į viešbutį taip pat pagal skelbimą išsikvietė S. Tamošiūnas.

Teisėjas įsitikinęs, kad šį prieštaravimą būtina pašalinti, todėl į kitą posėdį bus kviečiama ir trečioji mergina.

Merginos: jis nesutiko mokėti už šokius

Tuo metu anksčiau teisme apklaustos studentės neslėpė, kad pragyvenimui užsidirba šokdamos striptizą privačiuose vakarėliuose, o istoriją, dėl kurios atsidūrė teisme, vadino nesusipratimu.

„Jau senokai suaugusiųjų pažinčių portale skelbiuosi, kad šoku striptizą privačiuose vakarėliuose, tačiau mano skelbimo pabaigoje aiškiai parašyta, jog jokio intymumo klientai negali tikėtis, – teisme sakė I. Skusevičiūtė. – Tą vakarą man paskambinęs žmogus paprašė pašokti jo viešbučio kambaryje – nebuvau linkusi viena važiuoti, todėl pasiėmiau draugę. Iš pradžių galvojau, kad ją pasiimsiu dėl kompanijos, tačiau galop sutarėme, jog abi šoksime“.

Viename modelių agentūros puslapyje save kaip manekenę reklamuojanti mergina teisme pasakojo, kad su klientu buvo anksčiau ne kartą kalbėjusi telefonu – šis norėdavo ją išsikviesti, bet dėl užimtumo tuo metu ji negalėdavo atvykti.

„Kai tą vakarą pas jį atvykome, išgėrėme šampano, pasikalbėjome, juk iš karto nešoksi, o paskui jis ėmė laidyti įvairias užuominas – norėjo, kad mes su juo pasimylėtume“, – sakė L. Žukauskaitė.

„Aš jam pasakiau kainą – kiekvienai po 600 Lt – vieną valandą būčiau šokusi aš, o kitą – mano draugė, – sakė I. Skusevičiūtė. – Jis galvojo, kad į šią kainą įeina ir dar kažkas – sakė, jog plius lytiniai santykiai ir tuomet sumokės. Mes supykome ir pasakėme, kad lytinių paslaugų neteikiame. Taip išvažiavome į naktinį klubą, jį palikdamos viešbutyje“.

Studentės sakė, kad po kiek laiko klube iš to paties kliento sulaukė skambučio ir SMS žinutės – vyras prašė dar kartą atvažiuoti į viešbutį.

„Jis norėjo susitaikyti – prašė pakeliui paimti butelį brendžio, taip pat žadėjo sumokėti už taksi, supratau, jog jau sutinka mums mokėti už šokį, – pasakojo I. Skusevičiūtė. – Jam nupirkome „Toress'o“, o sau viskio „Jack Daniels“. Kai nuvažiavome, paskambinome ir paprašėme nusileisti. Tuo metu prie viešbučio pamatėme sėdinčią merginą, kurią užkalbinome – ji sakė, kad taip pat laukia į tą patį viešbučio kambarį... Pagalvojome, kad ir ji šoks – gal ir ją išsikvietė. Kas ji tokia – nei mes klausėme, nei mums buvo įdomu“.

Studentės teigė, kad netrukus iš viešbučio kambario atėjęs klientas pakvietė visas tris merginas užeiti į vidų.

„Mes paprašėme iš karto atiduoti pinigus už alkoholį, tačiau jis ėmė keistai elgtis, kažkur norėjo išeiti, nenorėjo mūsų išleisti, o netrukus atvažiavo policija“, – prisiminė L. Žukauskaitė.

„Kai jis mūsų neišleido, supratau, kad čia kažkas negerai“, – neslėpė ir I. Skusevičiūtė.

Dėl vertimosi prostitucija atsakomybėn patraukta mergina turėjo net savo versiją, kodėl klientas iškvietė policijos pareigūnus. „Manyčiau, jis buvo įsižeidęs, kad mes nesutikome su juo pasimylėti – gal jam čia buvo skaudu, jog merginos nuo jo nusisuko“, – teisme sakė L. Žukauskaitė.

Už pakartotinį vertimąsi prostitucija I. Skusevičiūtei ir L. Žukauskaitei gresia bauda nuo 500 iki 1 000 Lt arba administracinis areštas iki 30 parų.