„Stebėdami tokią tendenciją, su nerimu laukiame rugpjūčio mėnesio - vasaros atostogų piko, nes paprastai šis metas ilgapirščiams yra pats „darbymetis”, - sako draudimo bendrovės „If“ turto žalų grupės vadovė Giedrė Vitkauskienė.

Visiškai užtikrinti būsto saugumo išvykstant atostogų neįmanoma, nes, kaip rodo praktika, apvagiami ir kokybiškomis spynomis ar kitomis apsaugos priemonėmis apsaugoti namai. Vis tik yra keletas būdų, kurie gali padėti be didelių išlaidų ženkliai sumažinti vagystės riziką.

„Gyventojams patariame – jei vykstate atostogauti, prieš tai pasikalbėkite su gerai pažįstamais kaimynais, įspėkite juos apie savo atostogų planus, idealiu atveju paprašykite giminaičių, kad šie dažnai, tačiau nereguliariai bent trumpam apsilankytų jūsų namuose”, - siūlo G. Vitkauskienė.

Taip pat, anot draudimo bendrovės atstovės, dvigubai rečiau apvagiami tie būstai, kuriuose įrengta prie apsauginio pulto prijungta signalizacija.

Draudimo bendrovė „If“ atlygina vagysčių nuostolius tiems gyventojams, kurie buvo apdraudę savo būstus namų turto draudimu. 2011 m. sausio – birželio mėnesiais, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, namų draudimo apimtys bendrovėje išaugo 13 proc..