Jaunas vyras vairavęs "Mitsubishi Space Star" pasakojo, jog važiuodamas iš Naujosios Vilnios lenkė automobilį ir pamatė priešingos krypties juosta atvažiuojančią mašiną.

Vengdamas susidūrimo, ties A. Kojelavičiaus 50-uoju namu jis nuvažiavo nuo kelio ir užlėkė ant žvyruotos aikštelės, esančios šalia užtvankos.

Pasak vairuotojo, jei nebūtų įsijungusi stabdymo sistema ABS, viskas būtų baigęsi laimingai, tačiau labai nelygioje žvyruotoje aikštelėje įsijungus ABS, automobilis nuskriejo toliau net nepalikdamas stabdymo kelio. Aikštelė buvo tokia kauburiuota ir duobėta, kad automobilis net pakildavo į orą.

Perskriejęs aikštelę šalia tilto per užtvanką automobilis nukrito į upę.
Automobilis nulėkė nuo betoninės maždaug 2 m aukščio sienos.

Vairuotojui, kuris automobilyje buvo vienas, labai pasisekė, jis tik nusibrozdino ranką, pats atsidarė keleivio pusės durelių langą, išlipo iš automobilio ir išlipo ant kranto.

Nors į įvykio vietą buvo atskubėję net keli greitosios pagalbos automobiliai, medikų pagalbos neprireikė.

Greta esančių nakvynės namų apsaugos vaizdo kamerų įrašai patvirtina vairuotojo pasakojimą. Įrašuose matyti, kai "Mitsubishi" lenkia kitą automobilį, nusuka nuo kelio ir iškart po to pasirodo priešais važiavęs automobilis. Kitos kameros įraše matyti, kai "Mitsubishi" pasišokinėdamas lekia per kauburiuotą aikštelę, paties kritimo nematyti, nes užstoja medžiai.

Galvojama, kaip iškelti automobilį į krantą.