Pareigūnams įtarus, kad grupė asmenų organizuoja didelių kiekių narkotinių-psichotropinių medžiagų bei kitų draudžiamų nuteistiesiems turėti daiktų patekimą į Kybartų pataisos namus, išsiaiškinta, kad kvaišalai į pataisos namus patekdavo per ilgametį Kybartų pataisos namų Ūkio skyriaus darbuotoją R. K., gim. 1963 m.

Šis asmuo su įkalčiais (kaip įtariama, narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis) buvo sulaikytas vėlų lapkričio 17 d. vakarą. Tą patį vakarą sulaikytas ir minėtas medžiagas piliečiui R. K. perdavęs asmuo A. V., gim. 1992 m., praneša Kalėjimų departamento atstovai.

Tiriant šios nusikalstamos grupės veiklą, jau ir anksčiau buvo užkardytas draudžiamų daiktų patekimas į Kybartų pataisos namus.

Š. m. lapkričio 3 d. vakare buvo sulaikytos pilietės E. C., gim. 1981, ir V. B., gim. 1998 m., kurių vairuojamame automobilyje surastas ir paimtas stiklainis, kurio turinį sudarė keli paketėliai su augalinės kilmės medžiaga (įtariama, kanapėmis) bei šviesios spalvos milteliais (įtariama, narkotinėmis-psichotropinėmis medžiagomis) ir 30 vnt. SIM kortelių.

Marijampolės apskrities vyriausiame policijos komisariate atliekami du ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Trims sulaikytiems asmenims pareikšti įtarimai bei skirtos kardomosios priemonės. Kybartų pataisos namų Ūkio skyriaus darbuotojas nušalintas nuo pareigų.