Komiteto nariai rekomendavo JK Vidaus reikalų ministerijai nedelsiant inicijuoti galiojančių teisės aktų pokyčius, numatančius baudžiamosios atsakomybės panaikinimą už prostitucijos darbuotojų siūlymąsi klientams bei bordelių, kuriuose dirbtų daugiau nei viena prostitutė, steigimą.

Nors pati prostitucija JK yra nelegali, tačiau aukščiau minėtos veiklos (siūlymasis klientams ir bordelių steigimas) dažniausiai yra nebaudžiami.

Taip pat JK Parlamento Vidaus reikalų komitetas rekomendavo, jog Vidaus reikalų ministerija panaikintų buvusio teistumo už prostituciją įrašus, jog prostitucijos darbuotojai galėtų lengviau susirasti kitą darbą.

Kita vertus, siūloma, jog bordelių steigimas, siekiant eksploatuoti arba kontroliuoti sekso pramonės darbuotojus, ir toliau būtų prilyginamas nusikaltimui, už kurį taikoma baudžiamoji atsakomybė. Taip pat JK Parlamento komitetas tęs konsultacijas prostitucijos klientų klausimu, ar verta bausti asmenis, kurie perka sekso paslaugas.

Komiteto pirmininko Keith‘o Vaz‘o teigimu, dabartinis prostitucijos klausimo svarstymas šalies Paramente yra pirmasis per kelis pastaruosius dešimtmečius. Šio klausimo svarstymas susilaukia prieštaringos visuomenės reakcijos ir padalino Parlamento narius į prostitucijos legalizavimo bei visiško draudimo šalininkų stovyklas.

JK Parlamento Vidaus reikalų komitetas svarsto alternatyvius prostitucijos dekriminalizavimo modelius, veikiančius kitose šalyse: Švedijoje, Danijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose, Naujojoje Zelandijoje ir kitose šalyse.

Pasak pačių JK prostitučių, jos sveikina šalies Parlamento rekomendacijas dekriminalizuoti prostituciją, nes pagrindinė problema yra ta, jog bijodamos baudžiamosios atsakomybės prostitutės savo veiklą vysto „šešėlyje“, o dėl prostitucijos JK kasmet suimama tūkstančiai moterų, kurių bylose atsiranda įrašai apie teistumą, o kai kurios prostitutės atsiduria kalėjime.

Prostitucijos dektriminalizavimas glaudžiai susijęs ir su migrantų deportacija. Pavyzdžiui, JK Vidaus reikalų komitetas rekomendavo Vidaus reikalų ministerijai nedelsiant sustabdyti prostitučių areštą, reidus ir baudžiamąjį persekiojimą bei nutraukti prieš Rumunijos sekso darbuotojus iškeltas bylas, kuriose kaltinamiesiems gresia deportacija iš šalies už nelegalų darbą.

Manoma, kad šiuo metu JK yra apie 72 800 sekso pramonės darbuotojų, iš kurių 32 000 yra Londone. Prostitucijos darbuotojų paslaugomis bent vieną kartą naudojosi apie 11 proc. britų vyrų, kurių amžius siekia nuo 16 iki 74 metų. Sekso darbuotojai per savaitę vidutiniškai aptarnauja 25 klientus, kurių kiekvienas vidutiniškai sumoka po 78 svarus už vizitą.

2014-2015 m. už priekabiavimą bei sąvadavimą buvo nuteisti 456 prostitucijos darbuotojai. 2014 m. seksualinėje vergijoje buvo 1 139 žmonės. Net 49 proc. apklaustų sekso darbuotojų teigė, jog baiminasi dėl savo saugumo.