Liepos 5 d. 17 val. namo kieme Panevėžyje, Statybininkų gatvėje, dvi dviratukais besivažinėjančias septynerių metų mergaites išgąsdino nepažįstamas jaunuolis. Pavartojęs fizinį ir psichologinį smurtą (jei su juo neis, grasino užmušti), jis nusitempė mergaites į parką Panevėžyje, Parko gatvėje, ir kėsinosi jas seksualiai prievartauti (DELFI žiniomis, jis ne tik kėsinosi, bet ir išprievartavo). Iš vienos mergaitės įtariamasis atėmė mobilųjį telefoną, praneša Panevėžio apskrities policija.

Mergaitės apie įvykį pasakė tėvams, pastarieji pranešė policijai. Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 4 dalį (Seksualinis prievartavimas), numatančią laisvės atėmimą nuo trejų iki trylikos metų.

Mergytės, nuvežtos į Respublikinę Panevėžio ligoninę, laukė gydytojo. Tuo metu į Priėmimo skyrių atėjo jaunas vyras, kurį viena iš mergaičių atpažino ir parodė pareigūnams. Supratęs, kad jį atpažino, jaunuolis puolė pro duris ir nubėgo.

Jį vijosi ir persekiojo visi mieste dirbę pareigūnų ekipažai, aplinkinių namų gyventojai, tad po pusvalandžio per tvoras šokinėjęs ir bėgiko talentą demonstravęs įtariamasis buvo sulaikytas.

Kaip vėliau paaiškėjo, į ligoninę jis atėjo aplankyti ten besigydančio giminaičio.

Panevėžio miesto apylinkės teismas 20-mečiui įtariamajam M. V. skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams. Įtariamasis anksčiau teistas už plėšimus, vagystę, narkotinių medžiagų platinimą.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai dėkoja panevėžiečiams, padėjusiems persekioti ir sulaikyti sunkiu nusikaltimu įtariamą jaunuolį. Įvykdytos nusikalstamos veikos pobūdis – pagrindas įtarti, kad įtariamasis galėjo ir anksčiau vykdyti seksualinės prievartos veikas mažamečių atžvilgiu, todėl pareigūnai labai prašo tėvų, giminaičių, kaimynų, žinančių ar turinčių informacijos dėl minėtos įtariamojo veikos prieš mažamečius, paskambinti tel.: (8 45) 50 30 68/50 33 51, mobiliuoju telefonu 8 686 75 248.