Anot policijos, balandžio 11 d. Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, turėdami informacijos apie neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis – cigaretėmis, Švenčionių rajone, sodyboje prie valstybės sienos, organizavo pasalą – jos metu sulaikyti du asmenys, iš ūkinio pastato į automobilį krovę įtartiną krovinį – cigaretes, pažymėtas Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Nustatyta, kad sulaikytieji neteisėtai disponavo 17 600 pakeliais cigarečių, kurių vertė daugiau nei 75 000 eurų. Sulaikytų asmenų atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis(Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199² str. 3 d.),kurį organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

Šį nusikaltimą išskyrė tuo, kad jį vykdę asmenys laikėsi ypatingos konspiracijos ir veikė pasienio zonoje, prie pat Lietuvos Respublikos valstybės sienos, kurioje taikoma sugriežtinta asmenų judėjimo kontrolė.

Asmenys, vykdydami savo neteisėtą veiklą, buvo techniškai „pasikaustę“ – naudojo naujausias technologijas, tokias kaip bepilotes skraidykles (dronus), kuriais cigaretės būdavo atskraidinamos iš Baltarusijos teritorijos. Dėžės su cigaretėmis buvo pritaikytos jas skraidinti dronais ir išmesti Lietuvos Respublikos teritorijoje.

Įtariamieji, tikėdamiesi išvengti teisėsaugos institucijų dėmesio, tarpusavio bendravimui naudojo radijo stoteles.

Tačiau įtariamųjų planas „neišdegė“ – policijos pareigūnų pastangomis į šešėlinę rinką nepateko didelis kiekis cigarečių, kurias realizavę šią nusikalstamą veiką organizavę ir vykdę asmenys būtų gavę daug neteisėtų pajamų.

Sulaikytiems asmenims už neteisėtą disponavimą didelės vertės akcizais apmokestinamomis prekėmis (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199² str. 3 d.) gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją