„Apėjęs tualeto pastatą iš kitos pusės, pamačiau angą, pridengtą mediniu dangčiu. Paskambinau 112 ir iškviečiau policiją. Paskui griežtai pareikalavau, kad duobėje tūnantis asmuo tuoj pat lįstų lauk, tačiau jis nepakluso.

Tuo metu mano dukra Gabrielė pastebėjo ant žemės uždengtą samanomis, užmaskuotą vaizdo kamerą, kuri filmavo įėjimą į išvietę. Kol apžiūrinėjau kamerą, iškrypėlis iššoko iš duobės ir pasileido gilyn į mišką. Puoliau jį vytis, prie manęs prisijungė dar vienas vyras. Tačiau mums nepavyko – iškrypėlis paspruko“, – pasakojo Seimo narys.

Politikas labai apgailestavo, kad nepavyko pavyti iškrypėlio. DELFI E. Jurkevičius pasakojo, kad kitas vyras, irgi vijęsis iškrypėlį, buvo greitesnis. Jis jau buvo bepasivejąs bėglį, Seimo narys sušuko: „Kirsk per kojas!“. Ir tuo metu persekiotojas pats suklupo, iškrypėlis pabėgo. Pasak E. Jurkevičiaus, tai maždaug 45 metų vyras.

Paskui Seimo narys grįžo pasižiūrėti, kaip vyksta nusikaltimo tyrimas. Kriminalistai buvo laikinai uždarę tualetą. Jie išvietės viduje rado dar vieną vaizdo kamerą. Trečiąją aptiko išvietės duobėje. Ten rasta ir kitų daiktų.

Evaldas Jurkevičius
„Keldamasis su šeima keltu atgal į Klaipėdą, pastebėjau laive žmogų panašų į minėtą iškrypėlį. Negaliu 100 procentų teigti, kad tai buvo jis, tačiau labai panašus. Nufotografavau jį mobiliuoju telefonu ir paskambinau policijai. Keltui parplaukus, Šiaurės rage prisistatę pareigūnai patikrino įtartino žmogaus dokumentus ir užfiksavo jo asmens duomenis“, – sakė E. Jurkevičius.

Pirmadienį politikas buvo apklaustas Klaipėdos 1-ame policijos komisariate. Jis prašė kuo greičiau sulyginti ant kamerų rastus pirštų atspaudus su jo nurodytojo vyro atspaudais. Taip pat prašė patikrinti vaizdo aparatūros numerius - pagal juos galima nustatyti, kur šie daiktai pirkti, galbūt jie įsigyti išsimokėtinai - tada nustatyti pirkėją būtų labai lengva.

Klaipėdos 1-ojo policijos komisariato vadovas Mindaugas Busilas DELFI sakė, jog E. Jurkevičiaus nurodyto asmens pirštų atspaudai bus paimti artimiausiu metu, tačiau ekspertizė, dėl ekspertų užimtumo, gali užsitęsti.