Priminsime, kad šių metų kovo 11-ą dieną Klaipėdoje kelių policijos ekipažai vaikėsi nuo pareigūnų sprukusį motociklininką.

Motociklo "Yamaha FJ 1200" vairuotojas savo beprotišką kelionę pradėjo Minijos gatvėje, pravažiavęs pro policijos patrulių automobilį. Pareigūnai, pastebėję, kad motociklas neregistruotas, puolė vytis.

Prie motociklo priekinio rato šakės buvo pritvirtinta vaizdo kamera, kuri ir įamžino dramatiškų gaudynių vaizdus.

Pats motociklininkas kelis kartus vos nepakliuvo į avariją, du kartus vos nepartrenkė pėsčiųjų, 11 kartų sankryžas pravažiavo degant draužiamam šviesoforo signalui. Kol galiausiai, motociklui skriejant per greičio slopinimo kalnelius, buvo nulaužtas galinio rato amortizatorius.

Dūmais apsipilusi padanga sudilo Paryžiaus Komunos gatvėje, čia motociklininkas buvo priverstas baigti savo kelionę ir buvo nutvertas suskubusių pareigūnų.

Motociklas buvo neregistruotas, važiuota be draudimo, neatlikta jo techninė apžiūra. Vėliau motociklininkas (incidento metu jis buvo blaivus) būtent tuo ir paaškino savo bėgimą nuo policijos - nenorėjęs mokėti baudos už neregistruotą transporto priemonę (bauda nuo 100 iki 200 litų).

Klaipėdietis Igoris M., gim. 1983 m., teismo sprendimo išklausyti neatvyko. Jis nubaustas 3 tūkst. litų bauda, atimant vairuotojo pažymėjimą trejiems metams.

Teismo nutarimas gali būti apskųstas Klaipėdos apygardos teismui per 20 dienų nuo nutarimo paskelbimo dienos.