Tyrimą dėl didelį atgarsį sukėlusios avarijos atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos tyrėjai, jam vadovauja Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorė Gražina Petrulytė.

Skaudi nelaimė Panevėžio centre įvyko ankstų ketvirtadienio rytą, judrioje Aukštaičių-Ramygalos-Nemuno gatvių sankryžoje. Joje dėl rekonstrukcijos darbų jau maždaug mėnesį neveikia šviesoforai, praneša Generalinė prokuratūra.

Apie 6.40 val. maršrutinis miesto autobusas, sukdamas į kairę, kliudė ir partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusią 81 metų panevėžietę. Autobuso vairuotojas sustojo, įjungė avarinius signalus ir nuėjo prie sužeistosios, apie avariją buvo pranešta policijai ir greitajai. Pėsčioji buvo sąmoninga, bandė keltis.

Praėjus kelioms minutėms, laukiant greitosios medikų ir policijos, moterį pervažiavo per sankryžą važiavęs automobilis „Ford Galaxy“, pėsčioji žuvo iškart. Po avarijos šis automobilis nuvažiavo iš įvykio vietos. Jį sustabdė pasivijęs policijos ekipažas.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl dviejų Baudžiamojo kodekso straipsnių: avarijos, per kurią žuvo žmogus, sukėlimo bei asmens palikimo be pagalbos, kai gresia pavojus gyvybei. Įtariamieji šioje byloje – abiejų transporto priemonių vairuotojai, tačiau jų veiksmų kvalifikacija priklausys nuo teismo medicinos ekspertų išvados.

Iškart po nelaimės pradėjus ikiteisminį tyrimą, intensyviai atliekami visi reikalingi procesiniai veiksmai. Lengvojo automobilio vairuotojas, 45 metų panevėžietis G. S., po įvykio buvo laikinai sulaikytas. Ir po nelaimės, ir kitą dieną jis atsisakė duoti parodymus.

Šiuo metu jam skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumento paėmimas. Iš jo paimtas vairuotojo pažymėjimas, jam apribota galimybė vairuoti transporto priemonę.

Ekspertų laukia sunki užduotis – nustatyti, kurios transporto priemonės ir kurie sužalojimai pėsčiajai buvo padaryti. Tikimasi, kad tyrėjų darbą palengvins geros kokybės vaizdo įrašai, kuriuose nelaimę užfiksavo šioje sankryžoje įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.