Kelių policijos duomenimis, kunigo kraujyje po mirties buvo nustatyta 2,02 promilės alkoholio. Avariją jis sukėlė bandydamas aplenkti sunkvežimį su cisterna, išvažiavo į priešingą kelio juostą ir kaktomuša susidūrė su priešais važiavusiu krovininiu automobiliu.

57 metų kunigas ir 22 metų jaunuolis per tragišką avariją žuvo vietoje.

Dienraštis rašo, kad stikliuko nevengiantis klebonas dar 2006 metais ketveriems metams buvo netekęs vairuotojo pažymėjimo, nes vairavo automobilį, kai dvasininko kraujyje buvo nustatyta beveik 3 promilės alkoholio.

Populiarus klebonas turėjo gerus ryšius su Chojnicų miesto valdžia, verslininkais ir net policija, nes pašventindavo jų naujus automobilius, tad toliau važinėjo be vairuotojo pažymėjimo. Kunigas ne kartą buvo sučiuptas prie vairo išgėręs, tačiau aiškindavosi, kad tai bažnytinio vyno, kurį gėrė atnašaudamas mišias, pasekmės.

"Gazeta Wyborcza" klausia: kur žiūrėjo katalikų bažnyčios hierarchai, kodėl taip ilgai toleravo girtaujantį kunigą ir svarsto – kur po mirties turi keliauti dvasininkas su savimi nusinešęs niekuo nekalto jaunuolio gyvybę: į dangų, o gal į pragarą?