Bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad nukentėjo 1970 m. gimęs vyras. Anksčiau Vilniuje jau yra buvę panašių atvejų, tik šauliai tuomet pasislėpė. Šįkart pareigūnai gavo informacijos, kuriame daugiabučio aukšte gyvena šaulys.

Įvykį matę liudininkai nurodė ir butą, kuriame gali gyventi šaulys.

Papildyta: policijos pareigūnai neilgai ieškojo įtariamojo. Patikrinę liudininkų informaciją jie bute rado keturis paauglius. Apklausinėjant vienas paauglių prisipažino, kad šaudė ir sužalojo žmogų.

Vyras, kuris nukentėjo, nedaug trūko, kad netektų akies. Kulka pataikė vos virš akies.

Žmogus pareigūnams pasakojo, kad kulka pataikė į jį, kai tik išėjo iš laiptinės su žmona į gatvę.

Įvykį matė keli žmonės. Jie pasakojo, kad matė šaudant ne vieną paauglį, esą vaikai tai darė pasikeisdami. Apklaustas ir buto savininkas. Vyras teigė, nesantis susijęs su įvykiu. Po apklausos trys paaugliai ir vyras paleisti. Nusikaltimų įtariamas šešiolikmetis paauglys buvo įsodintas į policijos pareigūnų automobilį, mat būtina sulaukti jo tėvų, kad nuvežti į apklausą.

Paauglys jau gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, tačiau iki pilnametystės skiriamos ne tokios griežtos bausmės, kaip jau pilnai už save atsakingiems asmenims. Tėvai taip gali gauti baudas už vaiko nepriežiūrą.

Išvakarėse, trečiadienį, įtariama, kad irgi pneumatinio ginklo kulka, sužalotas paauglys. Medikai pareigūnus informavo, kad apie 13 val. 28 min. į Vilniaus ligoninę iš Medeinos g., Vilniuje, pristatytas ir dėl svetimkūnio galvoje paguldytas nepilnametis (gimęs 2001 m.).

Tiesa, paauglys nepasakojo tėvams kur ir kas įvyko. Tai aiškinasi policijos pareigūnai.