Kaltinamasis aktas surašytas ne tik R. Zamolskiui, bet ir jo bendrininkams Michailui Klokai ir Valerijui Povarovui. Trijulės veikla kvalifikuota kaip organizuotos nusikalstamos grupės, kaltinimai pareikšti pagal šešis Rusijos Baudžiamojo kodekso straipsnius. Prokurorai oficialiame pranešime nedetalizuoja, kam kokie kaltinimai pareikšti.

Teigiama, kad kaltinamieji organizuota grupe yra įvykdę akiplėšiškus nusikaltimus naudodami ginklus: įvykdę apiplėšimą neteisėtai patekę į patalpas ir, panaudoję smurtą, užvaldę ypač didelį turtą, neteisėtai įsigiję, laikę, transportavę ir nešiojęsi šaunamuosius ginklus bei jų dalis, šaudmenis, sprogmenis ir sprogstamuosius įtaisus, įvykdę pasikėsinimą nužudyti iš anksto susitarus nužudyti visuomenei pavojingu būdu ir tam pasamdę asmenį, įvykdę didelio masto vagystę. sukčiavę stambiu mastu.

Lietuvoje R. Zamolskį pamatyti būtų galima tik jam panorėjus arba atlikus bausmę Rusijoje.

Vienas ieškomiausių Lietuvos nusikaltėlių Rusijoje buvo sulaikytas 2014 metais. Policija R. Zamolskį gaudė nuo 2001 metų, kai jis paspruko per įkaitų vadavimo operaciją Panevėžyje. R. Zamolskis ir jo bendras 25 metų Virginijus Savickis apšaudė juos persekiojusius policijos pareigūnus. Sužeistam R. Zamolskiui pavyko pasprukti nuo pareigūnų.