„Federalinė saugumo tarnyba atliko operatyvinius paieškos veiksmus, siekdama užkardyti asmenų, dalyvaujančių organizuojant narkotinės medžiagos hašišo tarpvalstybinio tiekimo kanalo itin dideliais kiekiais iš ES šalių į Rusiją, veiklą. Buvo siekiama vėliau realizuoti jį Centrinės federalinės apygardos teritorijoje“, – Federalinę saugumo tarnybą cituoja agentūra TASS.

Asmenys, įtariami dalyvavimu grupuotės veiksmuose, sulaikyt Maskvos srityje tuo metu, kai buvo perduodama eilinė narkotikų partija.
Anksčiau, 2017 metų kovą, Federalinė muitų tarnyba kartu su policija likvidavo hašišo tiekimo iš Baltijos šalių į Rusijos šiaurės vakarines teritorijas kanalą. Narkotikai buvo gabenami dideliems kroviniams skirtuose sunkvežimiuose įrengtose slaptavietėse. Šios transporto priemonės praėjo muitinės patikrą Ivangorode. Per operaciją buvo konfiskuoti 266 kilogramai narkotikų.

DELFI primena, kad Lietuvos muitinės kriminalinė tarnyba neseniai sulaikė daug didesnį ir daug pavojingesnį krovinį, skirtą Rusijai - 600 kilogramų kokaino.