Ten paaiškėjo, kad 15-16 metų merginos yra iš skirtingų mokyklų. Mokslo metų pradžios proga jos buvo apsirūpinusios likeriu ir degtine. Pasak pareigūnų, moksleivės nebuvo smarkiai girtos, bet labai linksmos.

Vos tik ši kompanija buvo išvežta, apie 15 val., policija gavo pranešimą apie kitoje upės pusėje po tuo pačiu tiltu geriančią trijų mergaičių kompaniją. Jos irgi buvo išvežtos į komisariatą.

Vilniaus policijos duomenimis, iki 12 val. Sostinėje neįkliuvo nė vienas girtas ar viešoje vietoje gėręs nepilnametis. Bet po vidurdienio tokie pranešimai pasipylė. Iki 16 val. patruliai jau buvo sulaikę 12 nepilnamečių kompanijų, gėrusių viešose vietose. Dažniausiai kompanijose būdavo 3-4 asmenys.

Alkoholį vartoję moksleiviai pastebėti įvairiose miesto vietose: prie Žaliojo tilto, Neries pakrantėse, Grigiškėse (Jaunimo skg.), Sėlių, Pranciškonų g. (šalia baro, kuriame, įtariama, gavo nusipirkti svaigalų), Viršuliškių g., A. Goštauto g., Pilies g., Gardino g. (vaikų darželio teritorijoje, kurioje buvo sulaikyti sargo ir perduoti policijai), Kareivių g. ir kitur.