Auka atkeliavo iš Vokietijos. Į vakarus nuo Kopenhagos esančios Roskildės policija vakare papasakojo, kad 35 metų amžiaus moteris buvo iš „Berlyno regiono“. Daugiau asmeninių detalių ir jos gyvenamosios vietos ar tokio poelgio motyvų policijos atstovas spaudai Carstenas Andersenas nepanoro atskleisti: „Dar nesame taip toli pažengę su savo tyrimu“.

Festivalio teritorijoje lankytojai galėjo pramogauti įsisiūbuodami ant lyno iš 30 metrų aukščio bokšto. Policija nustatė, kad žuvusioji moteris nuoga su pakėlimo kabina pasikėlė į bokšto viršūnę. Manoma, kad ji ten vienoje platformoje perlipo per tvorelę ir po to šoko žemyn. Policija iškart atmetė galimybę, kad moteris galėjo žūti dėl nusikaltimo.

Kodėl moteris šoko žemyn, lieka neaišku. Policijos atstovai nenorėjo leistis į spekuliacijas, kad šiuo atveju galėjo būti kalti narkotikai arba tiesiog įvykdyta savižudybė. Iš pradžių buvo pranešta, kad žuvusioji yra 25 metų amžiaus, tačiau policija vėliau pakoregavo šią informaciją padidindama aukos amžių iki 35 m.

Roskildės festivalyje šiemet lankėsi apie 75 000 svečių. Per 41 metų festivalio istoriją kraupiausia nelaimė įvyko 2000-aisiais, kuomet devyni jauni vyrai žuvo amerikiečių grupės „Pearl Jam“ koncerto metu. Juos sutrypė judanti minia.

Šių metų festivalio nuotaikos buvo geros ir iki sekmadienio popietės nalaimės 14.33 dalyviai buvo visiškai atsipalaidavę. Tarp pagrindinių atlikėjų buvo tokios garsios roko grupės kaip „Iron Maiden“, „Arctic Monkeys“, „Kings of Leon“, „M.I.A.“, „The Strokes“, „PJ Harvey“ ir „Portishead“.

Psichologinė pagalba telefonu

Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai
8 800 28888 I-VII
visą parą
Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai
116 111 I-VII
11:00 - 21:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.
8 800 77277 I-V
16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
8 800 66366 I-V
10:00 - 21:00
Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
116 123 I-VII
visą parą

800-ąją paslauga apmoka Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš Valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu

„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetas Atsako per dvi dienas
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per tris dienas

Visa papildoma informacija – puslapyje www.klausau.lt