Tokias išvadas antradienį Tardymo departamentui pateikė stacionarią L.Mileškos psichikos ekspertizę atlikę Utenos ekspertinio skyriaus medikai.

Ekspertų teigimu, kaltinamasis jam inkriminuojamo nusikaltimo metu negalėjo suprasti savo veiksmų ir jų valdyti. Pripažinta, kad savo veiksmų L.Mileška nepajėgus kontroliuoti ir dabar.

Kaip sakė Utenos ekspertinio skyriaus vadovas Arūnas Galinis, medicininėse-psichologinėse išvadose rekomenduojama teismui pripažinti L.Milešką nepakaltinamu ir paskirti jam priverstinį gydymą.

Kaip skelbta, ištirti kaltinamojo psichikos būklę teismo prašė Palangos miesto apylinkės prokuratūra. Į Utenos ekspertinį skyrių paguldytam L.Mileškai kovo 14-ąją teismas skyrė 15 parų suėmimą, nes kaltinamasis nesileido ištiriamas - neklausė medikų nurodymų, elgėsi labai agresyviai ir aršiai.

Kovo 19-ąją į laisvę paleistam antrajam gintaro luito pagrobimo bylos kaltinamajam Laurui Zavadskiui paskirtas namų areštas.

Vadinamojo Saulės akmens pagrobimo bylą teismui ketinama perduoti gegužės mėnesį. Teismas nuspręs ir kam atiteks 20 tūkst. litų LNK televizijos premija, už kurią L.Mileška sugrąžino pagrobtą eksponatą muziejui.

Palangos gintaro muziejus buvo apvogtas praėjusių metų rugsėjo 9 dieną. 850 tūkst. litų vertės ir 3,526 kg svorio Saulės akmuo dabar laikomas muziejaus saugykloje, kol eksponato apsaugai bus tinkamai pasiruošta.