Su juo kartu važiavo moteris ir vaikas. Iš pažiūros, keleivė taip pat buvo vartojusi tauriuosius gėrimus. Moteris nepanoro bendrauti, o kunigas tikino, kad jis nė nenujautęs, kad toks girtumas.

„Bet aš gerai jaučiuosi“, - iš pradžių bandė įtikinti kunigas kai pamatė, kad jam nustatytas daugiau nei 2 prom. girtumas. - Aš tik vakar alaus gėriau. Na, porą skardinių sidro šiandien prie ežero su draugais“.

Jis išsikvietė taksi ir paprašė paslaugos – parvairuoti jo automobilį. Kol laukė pagalbos, kunigas ėmė darytis dar atviresnis ir pareiškė, kad „baliavojo“ su draugais prie ežero, kurie, esą, prie vairo sėdo ne ką blaivesni.

„Jie praslydo“, - šyptelėjo kunigas.

Jis tvirtino, kad tikrai nenorėjo sėsti prie vairo neblaivus, tačiau trumpam pasirodžius lietui, niekas nenorėjo šlapti, tad nusprendė skirstytis po namus. Esą gamtoje tikėjosi pasibūti iki vakaro, kol „išsigaruos“.

Dar porą vairuotojų pareigūnai paprašė pasitikrinti blaivumą. Alkoholio matuoklis parodė nulius. Vienas vaikinų nusišypsojo ir pasakė, kad alkoholio jis visai nevartoja.

Reido metu pasitaikė keli užuomaršos – automobiliai nebuvo apdrausti. Kas pamiršo, kad neaišku dėl ko „atidėjo“, o kai kurie nė nesiteisino.

Du vairuotojai įkliuvo be vairuotojo pažymėjimo. Vienas jaunikaitis ėmė meluoti savo vardą, kad prie ežero paliko netyčia krepšį, o jame, neva, ir dokumentus. Galiausiai policijos pareigūnai paklausė vaikino keleivių, kurie įvardijo draugo vardą ir pavardę. Tik tada vaikinas paaiškino, jau antrą įkliuvą be vairuotojo pažymėjimo, todėl jam gėda.

Baigiantis reidui, įkliuvo keistokai besielgiantis „Alfa Romeo“ vairuotojas. Jis nenorėjo tikrintis girtumo ir spėliojo, o jeigu, po kelių minučių, jam girtumas nustatytas, tik vat tų minučių jis neišlauks.

"O yra galimybė dar kartą bandyt, jei pirmą parodys promilės?" - mindžikavo Arvydas.

Tuomet jis kokių 20 minučių sprendė ar atsisakyti ir važiuoti į Priklausomybės ligų centrą tirtis kraują. Sunkus sprendimas visgi buvo priimtas - jis pasitikrino alkoholio matuokliu. Kaip ir pats nujautė, rodmenys ne patys geriausi. Nustatytas 0,44 prom. girtumas. Taigi, iš reido vietos jam jau teko išvykti kaip keleiviui.

Tokius netikėtus patikrinimus kelių policijos pareigūnai rengia visoje Lietuvoje.