Penktadienį, liepos 29 d., nuo 22 val. trys policijos ekipažai išsirikiavo Jeruzalėje, prie žiedo Santariškių gatvėje. Apie 23 val. patikrinta „Toyota“ vairuotoja. Jauna mergina turėjo reikiamus dokumentus bei teisę vairuoti, tačiau alkoholio matuoklis parodė 0,39 promilės. Fotografe prisistačiusi vairuotoja pasakojo, kad taurę vyno jai įsiūlė darbe, fotografuojant renginį: „žmonės švenčia ir mane skatina išgerti, kai dirbu, juk negali atsisakyti“. Mergina teigė žinanti, kiek gali išgerti neviršydama normos, tačiau šįkart vos per plauką išvengė baudos, tad pareigūnai ją įspėjo elgtis atsakingiau.

23.30 val. sustabdytos „Škoda Superb“ vairuotojas į alkoholio matuoklį pūtė net 6 kartus: tai „netyčia“ pritrūkdavo oro, tai nespėdavo, tai nesuprato „kaip čia reikia“. Galiausiai paaiškėjo, kodėl: jam nustatytas 1,15 promilės girtumas. 54-erių vyras, ungurius veisiančios įmonės direktorius, pasakojo, kad šventė vestuves, kur gėrė viskį. Paklaustas, kaip drįso sėsti į automobilį įkaušęs, tikino jautęsis visiškai blaivus: „būčiau laisvai parvažiavęs, jau namie būčiau... Aš gerai jaučiuosi“. Vilnietis elgėsi ramiai, pripažino savo kaltę, tačiau jo žmona jį agresyviai gynė nuo žurnalistų ir fotografų dėmesio bei pati filmavo jų darbą.

Dvi moteris vežusiam vyrui teks keliauti į teismą, kur jam bus skirta bauda bei atimtas vairuotojo pažymėjimas.

Šiek tiek vėliau, 1.45 val., A. Goštauto gatvėje, įkliuvo su draugais į miestą pasilinksminti važiavęs 21-erių vaikinas, prie vairo sėdęs be vairuotojo pažymėjimo. Anksčiau teisę vairuoti jis turėjo, bet neseniai prarado. „Mercedes Benz“ savininkui teks sumokėti jam skirtą baudą.