Tačiau ne policija kalta dėl kamščių, nes reidas tetruko pusvalandį ir policijos patruliai išvažiavo į Milašaičius už keliolikos kilometrų kelyje Mažeikiai–Tauragė, o spūstims susidaryti padėjo milžiniškas kiekis žmonių ir smulki avarija turguje, po kurios žemaičiai puolė vienas kitam į atlapus ir ilgai aiškinosi santykius, kol vėl neatvažiavo kelių policininkai ir nepadėjo užpildyti eismo įvykio deklaracijų.

Tuo metu kelyje Mažeikiai–Tauragė, ties Milašaičiais, buvo sustabdytas automobilis „Opel Zafira“, kurio vairuotojas skuodiškis Vaclovas M., gim. 1961 m., buvo blaivus, tačiau paaiškėjo, kad jis vairuotojo pažymėjimo už girtumą netekęs dar 2005 metais. Vyras ne tik, kad neatsiėmė pažymėjimo, bet ir dar kelis kartus pakliuvo vairuojantis be vairuotojo pažymėjimo, o kartą dar ir girtas. Beje, automobilyje buvo jo žmona. Kuri buvo blaivi, turėjo vairuotojo pažymėjimą, tačiau dėl eismo intensyvumo vairuoti nenorėjo.

Netrukus policijos pareigūnams teko malšinti aistras, kai sustojęs automobilio „Škoda Octavia“ vairuotojas pareiškė, kad ką tik jį labai negražiai bandė aplenkti paskui važiuojantis automobilis „VW Transporter“. Ar tik nebus tas girtas? Abu vairuotojai apsisvaidė nelabai gražiais žodžiais ir kaltinimais, jog vienas lenda prieš nosį per ištisinę liniją, o kitas jo neleidžia. Nieko naujo, tradiciniai lietuvių, besinervuojančių kamščiuose, pašnekesiai. Abu pikti vairuotojai buvo blaivūs. Policija šiuo atveju atliko taikos balandžio darbą. Jeigu nebus oficialių pareiškimų, tai nebus ir konflikto tyrimo. Pareiškimo nebuvo.

Plungės centre buvo sustabdytas automobilis „Audi Allroad“ su žieminėmis dygliuotomis padangomis. Vairuotojai priminus, kad jau devynios dienos, kai mūsų šalyje negalima važinėti su dygliuotomis padangomis, automobilio techninė apžiūra buvo anuliuota.

Netrukus pareigūnai pastebėjo, kad į Plungės policijos kiemą šmurkštelėjo ir iš karto išvažiavo automobilis „VW Golf“. Sustabdytas vairuotojas prisipažino, kad važiavo neprisisegęs saugos diržo. Policijos kieme jį užsisegė ir tik tada ketino tęsti tvarkingą kelionę. Garbingas prisipažinimas išgelbėjo vairuotoją nuo baudos.

Centrinėje Plungės gatvėje buvo sustabdytas pirmas girtas vairuotojas. Automobilio „Mitsubischi Pajero“ vairuotojui Normanui B., gim. 1973 m., nustatytas lengvas girtumas – 0,85 prom. Įsukęs į J. Tumo–Vaižganto gatvę suprato, kad įkliuvo. Žmogus pasukti į policijos kiemą nesumojo, kita vertus, toks manevras nebūtų likęs nepastebėtas.

Po pietų kelių policijos ekipažai išsirikiavo kelyje Šiauliai–Palanga, ties Prūsaliais. Čia anuliuota automobilio „Opel Vectra“ techninė apžiūra, nes padangos buvo visiškai sudilusios.

Po to keturi kelių policijos ekipažai pasklido po Žemaitiją. Plateliuose buvo sustabdytas pilietis Antanas, kuris gimęs tais pačiais metais kaip Lietuvos prezidentė, tą patį mėnesį ir dar tą pačią dieną. Tik prezidentė yra prezidentė, o jis tik girtas dviratininkas Antanas, kuriam nustatytas lengvas girtumas – 0,93 prom. alkoholio.