Brangi liepos 1-osios naujovė

Reidą policijos pareigūnai surengė kiek po 16 val. po kelių minučių vairuotojas Algirdas, vairavęs „Opel“, įkliuvo, nes pataupė. Vyras vairavo automobilį, kurio techninė apžiūra pasibaigusi, o nuo liepos 1-osios reikalaujama, kad tokie automobiliai neišvažiuotų į gatves.

„Nepraėjau iš pirmo karto apžiūros“, - pasiteisino jaunas vyras ir ėmė išsisukinėti, kad ne taip supratęs naujus reikalavimus, todėl ir nesinaudojo autovežio paslaugomis. O po to pridūrė, kad samdyti autovežį – brangu.

O štai Alanas, vairavęs „VW Golf“, kurio techninė apžiūra taip pat pasibaigusi, tikino apie sugriežtintą tvarką nieko negirdėjęs, nes televizijos nežiūri, o laikraščių ir interneto portalų neskaito. Nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės, todėl baudą vis tiek teks sumokėti.

Citroen Xm“ vairuotojas sakė, kad automobilį pasiskolino, todėl ir nežinojo, kad važiuoja be techninės apžiūros ir be draudimo. „Nemalonu“, – tarstelėjo jaunas vyras.

Prasta artėjančio gimtadienio dovana

Policijos reidas itin nenudžiugino „Dacia“ vairuotojo Tado. Vos kelioms dienoms likus iki penkiasdešimtojo gimtadienio pareigūnai jam „įteikė“ dovaną – vyrui teko tikrintis alkoholio matuokliu ir paaiškinti, ko gi taip dreba rankos, kad net sunku buvo šalikelėje tvarkingai pastatyti automobilį.

„Iš kur tos promilės? Ar galiu pūsti dar kartą? - nuostabą demonstravo vyras. - Tikrai negėriau“.

Pareigūnui ėmus rašyti protokolą dėl nustatyto lengvo girtumo – 0.49 promilių, vyras DELFI paatviravo, kad ketvirtadienį vėlai po darbo sugrįžęs į namus išgėrė alaus. Nelabai mažai.

„Gal čia iš po vakarykščio“, - sutiko pats pamąstęs ir ėmė telefonu ieškoti, kas parvairuos jo „Dacia“.

Drebančiomis rankomis iki pareigūnų automobilio ėjo ir jaunas vyras, vežęs automobilyje vaikus. Po patikrinimo alkoholio matuokliu jis net lengviau atsikvėpė, o pareigūnas išsiaiškino kodėl žmogų ėmė drebulys – 0.13 promilių. Tuomet jau vyrukas prasitarė: „iš po vakar“. Gero kelio palinkėjęs pareigūnas patarė būti atsakingesniam, kai veža vaikus.

Užuomaršų netrūko

Per tris valandas pasitaikė ir keli užuomaršos. Vienas sakė, kad taip nutiko, nes ką tik po atostogų, kitas – pamiršo skubėdamas, o vieno motociklo vairuotojas prisipažino, su savimi turi netrukus atvažiuojančios automobilio vairuotojos dokumentus.

Nuo reido vietos patruliuoti Pilaitės prospektu atokiau nuvažiavęs vienas pareigūnų „parsivedė“ ir spindintį „Porsche“. Pro šalį važiuojantys vairuotojai pro jį važiavo kaip pro „Stop“ ženklą, apžiūrinėjo, o kai kurie fotografavo mobiliais telefonais. Prabangaus automobilio vairuotojas pareigūnams prisipažino pamiršęs vairuotojo pažymėjimą. Patikrinus paaiškėjo, kad jis nemeluoja – vairuoja teisėtai, tad palinkėjus gero kelio, buvo paleistas.

Apie tris valandas trukęs vairuotojų patikrinimas ne vienam pravažiuojančiam kėlė pyktį dėl spūsties. Tačiau atsirado ir keli linksmi vairuotojai - vienas geranoriškai pasakojo, kaip nuo jo BMW įžūliai nulupo bamperį ir veidrodėlius, o pro uniformuotus vyrus važiavusi moteris nepagailėjo pareigūnams komplimentų.