Apie ketvirtą valandą ryto, prie Jakų žiedinės sankryžos, buvo sustabdytas automobilis „Audi A6“. Policijos pareigūnams vairuotojo elgesys sukėlė įtarimų. Su juo važiavo keleivis, kuris, kaip paaiškėjo, buvo vartojęs narkotikų.

Atliekant asmenų apžiūrą, pas vairuotoją Gediminą D. gim. 1994 m., nieko nerasta, o pas keleivį Ernestą S., gim. 1994 m., buvo aptikta folija, malimo aparatas ir elektroninės svarstyklės. Keleivis neneigė, kad folijoje yra „žolė“ ir jis ją vartojęs prieš 10 valandų.

Atliekant automobilio apžiūrą, po priekine keleivio sėdyne dar rastas ir lankstinukas su baltos spalvos milteliais.

Abu piliečiai teigė, kad lankstinukas jiems nepriklauso ir kas ten sulankstyta, jie nežiną. Vyrai buvo išvežti į ligoninę. Čia paaiškėjo, kad keleivio organizme yra kanapoidų ir metamfetamino, o vairuotojo kraujo ir šlapimo mėginiai bus tiriami ekspertizių centre.

Po to nuo pat sekmadienio ryto keturi Klaipėdos kelių policijos biuro ekipažai stojo kelyje Mažeikiai-Plungė-Tauragė. Ties Milašaičių kaimu ir pradėjo tikrinti vairuotojus važiuojančius į Rietavo turgų.

Vienas vairuotojas, kuriam nustatyta leistina alkoholio norma – 0.30 prom. aiškino, kad vartojo vaistus, jokio alkoholio.

Šiaulietis Vidmantas G., gim. 1961 m., vairavęs automobilį „Chrysler Voyager“, pateikė suklastotą vairuotojo pažymėjimą. Pareigūnų dėmesį patraukė kitokia dokumento spalva ir šriftas.

Pasirodo, prieš pustrečių metų Vidmantas vairuotojo pažymėjimo neteko dėl vairavimo išgėrus. Kaip tik tuo metu atsirado reikalų Maskvoje. Ten, anot vairuotojo, dokumentą jis įsigijo už 70 JAV dolerių. Pasak Vidmanto, tai šalis, kur patvoriniai šunys tampa kilmingais, o mūsų politikai gauna universitetinį išsilavinimą. Su padirbtu dokumentu jis vargo neturėjo, ten visi su tokiais važinėjantys. Pilietis sakė planavęs plėtoti verslą Rusijoje, tačiau karas Ukrainoje kiek pakoregavo planus ir jis grįžo į Lietuvą.

Beje, pilietis sakė ne kartą buvo stabdomas policijos pareigūnų, netgi ir tuose pačiuose Milašaičiuose, tačiau niekam nebuvo kilę įtarimų, kad svarbus dokumentas padirbtas, kol sekmadienio rytą jo į rankas nepaėmė patyręs pareigūnas.

Pilietis buvo nuvežtas į Plungės policijos komisariatą, kur gali būti pradėtas tyrimas pagal LR BK 300 str., kuris numato bausmę net iki keturių metų laisvės atėmimo.

Netrukus policijos pareigūnų dėmesį patraukė automobilis „Audi“, kuris nusuko iš kelio į kiemus. Automobilio vairuotojas neišvengė patikrinimo. Alkoholio matuoklio rodmenimis, „Audi“ vairuotojo organizme nustatyta leistina norma alkoholio. Vairuotojas paaiškino, kad svetimame kieme atsidūrė, nes čia ketino pasiklausti, kas pardavinėja namą Milašaičiuose.

Netrukus kelių policijos ekipažai persikraustė į Plungę, kur buvo užtverta centrinė J. Tumo-Vaižganto gatvė. Dviejų vairuotojų organizme rasta leistina norma alkoholio.

Besibaigiant reidui Plungės rajone, Plateliuose, sustabdytas motorolerio vairuotojas Marius J., gim. 1981 m. Jam nustatytas lengvas girtumas - 0.93 prom. Jis vairuotojo pažymėjimo neturėjo. Tad transporto priemonė bus konfiskuota.