Kaip pranešė Policijos departamento prie VRM atstovas spaudai, 1998 metais pagamintas visureigis "MB ML-320" buvo rastas pirmadienį 8 val. ryte.

Jis buvo paliktas automobiliams stovėti skirtoje aikštelėje prie Laisvės prospekto 117-to namo, Vilniuje. Vyksta detali automobilio apžiūra.

Policija kol kas nenurodo, ar automobilyje rasta kokių nors įsilaužimo ar smurto prieš žmones ribų.

G. Kiesaus ir su juo dingusių bendrakeleivių automobilyje nebuvo.

G. Kiesus, jo sūnus Valdas ir vairuotojas Alfonsas Galminas dingo praėjusį ketvirtadienį pakeliui iš Vilniaus.

G. Kiesus ketvirtadienį su vairuotoju buvo atvykęs į Vilniaus oro uostą pasitikti sūnaus, parskridusio iš Didžiosios Britanijos. Nuo to laiko apie šiuos tris vyrus jokių žinių nėra.

Policijai apie jų dingimą pranešė G. Kiesaus ir A. Galmino žmonos. Jos teigia jokių reikalavimų ar grasinimų nesulaukusios.

Praėjusį šeštadienį buvo paskelbta dingusiųjų ir automobilio paieška. Policija skelbia intensyviai tirianti keletą versijų.

Pasak nepatvirtintų dienraščio "Respublika" žinių, po G. Kiesaus dingimo iš jo sąskaitos viename Rygos bankų paimta didelė pinigų suma.

"Lietuvos rytas" rašo, kad jau po vyro dingimo, atsiskaitydama kreditine kortele, Alvyra Kiesienė sužinojo, kad sąskaitoje nėra pinigų. Bendrai naudojamos Kiesų šeimos kortelės sąskaitoje nuolat būdavo nemažos pinigų sumos. Oficialą dingusiųjų paiešką paskelbusi policija tyrimo eigos nekomentuoja.

45-rių metų G. Kiesus laikomas vienu turtingiausių Mažeikių žmonių.

Kelerius metus vadovavęs naftos perdirbino gamyklai "Mažeikių nafta", G. Kiesus iš jos generalinio vadovo posto pasitraukė pernai rugpjūtį ir įkūrė savo firmą.

"Mažeikių naftą" dabar valdo JAV bendrovė "Williams International".