Kaip rašo 66.ru, Romo Zamolskio žmona garantuoja konfidencialumą asmeniui, kuris pateiks jai įrodymų vaizdo įrašų pavidalu, kuriuose būtų užfiksuota, kaip yra kankinamas Jekaterinburgo kolonijoje šiuo metu įkalinimo bausmę atliekantis jos vyras.

Moteris, kurios sutuoktinis buvo sulaikytas prieš dvejus metus, o po to nuteistas 15 metų kalėti, žada dosniai atsidėkoti asmeniui, kuris galėtų jai suteikti vaizdo įrašų, patvirtinančių, kaip R. Zamolskis yra kankinamas kolonijoje nr. 2.

Savo sutuoktinio paskyroje feisbuke ji rašo, kad už tokius vaizdo įrašus ji pasirengusi atiduoti savo butą. Be to, moteris garantuoja tokią medžiagą jai suteiksiančiam asmeniui konfidencialumą, jei tik šis yra reikalingas.

Komentaruose po šiuo įrašu ji priduria, kad kankinimų vaizdo įrašai turėtų būti išlikę, nes juose užfiksuoti prisipažinimai dėl įvykių, kurių iš tikrųjų nebuvo. „Buvo tikimasi, kad jo mirties atveju bus galima juos parodyti, pažiūrėkite, štai, kaip R. Zamolskis į jus rodė pirštu ir sakė“, - rašo moteris.

Oficialūs asmenys patvirtina, kad R. Zamolskio žmona ne kartą kreipėsi su skundais teigdama, kad jos vyras negauna tinkamo gydymo ir dėl jam neva daromo psichologinio spaudimo. Buvo atlikti patikrinimai, tačiau jos spėjimai nepasitvirtino.

Valstybės tarnautojų teigimu, atlikti patikrinimai, kurie šių teiginių nepatvirtino. Medicininis gydymas R. Zamolskiui skirtas tinkamai. Jis buvo paguldytas į chirurgijos skyrių, jam atlikta operacija, tačiau vėliau jis pats atsisakė skirto gydymo ir nesilaikė gydytojų nurodymų.

46-erių R. Zamolskis, kurio pavardė ilgą laiką skelbta tarptautiniuose ieškomų asmenų sąrašuose, buvo įtariamas įvykdęs nusikaltimų Lietuvos teritorijoje.

Lietuvos prokurorai yra kreipęsi į Rusiją prašydami išduoti R. Zamolskį, tačiau jų prašymas nebuvo patenkintas.

Vienas ieškomiausių Lietuvos nusikaltėlių Rusijoje sulaikytas 2014 m. Lietuvos policija jo ieškojo nuo 2001 m. Šių metų birželio mėn. rusų žiniasklaida pranešė apie Jekaterinburgo teisme R. Zamolskiui paskelbtą nuosprendį, pagal kurį į kalėjimą jis siunčiamas 16 metų. Jis pripažintas kaltu dėl neteisėto ginklų laikymo, vagysčių, plėšimų ir pasikėsinimo nužudyti.

Pasprukęs iš Lietuvos R. Zamolskis pasikeitė vardą ir pavardę, tačiau jo veiklos pobūdis liko nepakitęs. Psichiškai nestabiliu pripažintas vyras buvo įtariamas įvykdęs sunkių nusikaltimų Lietuvoje. Už įvykdytus nužudymus jis buvo uždarytas į Rokiškio psichiatrijos ligoninę.

Pasitelkus bendrininkus faksu į ligoninę buvo išsiųstas nedirbtas pranešimas dėl sprendimo R. Zamolskį paleisti. Štai tokiu apgaulės būdu jis atsidūrė laisvėje.