D.Kedys siekia, kad jo penkiametės dukros motina būtų teisiama už mažamečio tvirkinimą ir padėjimą padaryti nusikalstamą veiką.

Pagal antradienį priimtą nutartį, įpareigota klausimą dėl įtarimo pateikimo L.Stankūnaitei perduoti svarstyti Vilniaus apygardos prokuratūrai.

Šioje prokuratūroje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimo mažametės tvirkinimo.

D.Kedys beveik prieš metus kreipėsi į Kauno policiją dėl savo mažametės dukros tvirkinimo, prie kurio organizavimo, anot jo, prisidėjo ir mergaitės motina L.Stankūnaitė.

Pusmetį byla tirta Kauno miesto apylinkės prokuratūroje, paskui ją perėmė Kauno apygardos prokuratūra. Per tą laiką penkiametė, dalyvaujant psichologams, buvo apklausta tris kartus.

D.Kedys prokurorus tuomet apkaltino dangstant mergaitę esą tvirkinusį teisėją Joną Furmanavičių, nes prokuroras atsisakė jį apklausti, prokurorai savo ruožtu mergaitės tėvą kaltino vengimu bendradarbiauti su teisėsauga, nes jis atsisakė leisti mergaitę pakartotinai ištirti psichologams, jam nedalyvaujant.

Sąvadavimu tėvo apkaltinta motina tvirtino, esą jis siekia taip prisiteisti sau vaiko globą. Vienas D.Kedžio "įtariamųjų", Pilietinės demokratijos partijos prezidiumo narys Andrius Ūsas mergaitės motinai padėjo kovoti dėl vaiko globos, vėliau tapo ir mergaitės krikštatėviu - mergaitės motinos teigimu, esą dėl to ir užsitraukė D.Kedžio nemalonę.

Kylant triukšmui šią bylą išsireikalavo Generalinė prokuratūra, vėliau perdavė ją Vilniaus apygardos prokuratūrai.

Pirmadienį, kaip įtariama D.Kedys, Kauno centre nušovė teisėją J.Furmanavičių, o paskui - L.Stankūnaitės seserį Violetą. Prie moters kūno rastas kauniečio vardu registruotas pistoletas "Beretta".

Po intensyvių jau parą vykstančių paieškų antradienio rytą pareigūnai D.Kedžio dar nebuvo radę.