Šiuo metu Pravieniškių pataisos namuose – atviroje kolonijoje už ankstesnius nusikaltimus kalintis K. B. Kauno apylinkės teisme išgirdo penktąjį nuosprendį. K. B. pripažinus kaltę, buvo atliktas sutrumpintas įrodymų tyrimas, todėl paskirta laisvės atėmimo bausmė sumažinta vienu trečdaliu. Subendrinus bausmę su anksčiau skirtosiomis, vaikinui pataisos namuose iš viso teks praleisti ketverius metus, praneša Kauno apylinkės teismas.

Bylos duomenimis, Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorei atsiųstame laiške K. B. grasino panaudoti fizinį smurtą prieš jos artimuosius, o ją – nužudyti. Jaunuolis taip pat grasino sunaikinti ir sugadinti prokurorės turtą ir nurodęs jo vardu pervesti į Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus – pataisos namų sąskaitą 1 000 eurų.

K. B. teisme savo kaltę pripažino. Teigė, kad tuo metu labai pyko ant ankstesnėse bylose valstybinį kaltinimą palaikiusios prokurorės. Teisinosi, kad laišką jis rašė „iš fantazijos, norėjo prokurorę išgąsdinti, tačiau realių veiksmų imtis neketino“.

Teismas, skirdamas K. B. bausmę, atsižvelgė į tai, kad jis buvo teisiamas jau ne pirmą kartą. Šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę, todėl tai rodo, kad jis linkęs pažeisti įstatymus ir daryti nusikaltimus. Be to, naują tyčinį nusikaltimą padarė turėdamas neišnykusį ir įstatymo nustatyta tvarka nepanaikintą teistumą už anksčiau įvykdytus tyčinius nusikaltimus, už kuriuos skiriama laisvės atėmimo bausmė.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.