Tai išgirdęs N. Einorius nubraukė ašarą, o gavęs paskutinį žodį pareiškė, kad gailisi.

„Daugiau taip nedarysiu“, – pridūrė jis.

Vyras kaltinamas 2012–2014 metais 6 kartus melagingai pranešęs apie visuomenei gresiantį pavojų. Jis skambino į prekybos centrą „Senukai“, du kartus į „Maximos“ parduotuves Ukmergės ir Klaipėdos gatvėse, tris kartus į Valstybinės mokesčių inspekcijos Panevėžio skyrių ir pranešė apie neva padėtą sprogmenį.

Į tariamai užminuotas įstaigas atskubėdavo specialiosios tarnybos, būdavo evakuojami darbuotojai ir klientai.

Melagis pats niekada neidavo pasižiūrėti, kas vyksta prie minėtų parduotuvių ir įstaigų. Jis stebėdavo reportažus per televiziją.

Ikiteisminio tyrimo metu N. Einorius prisipažino dėl visų 6 nusikalstamų veikų. Tačiau teisme prisipažino tik dėl dviejų – kad 2014 metų kovą pagąsdino „Maximos“ darbuotojus, o tų pačių metų gegužę – Mokesčių inspekcijos.

Kitų jam inkriminuojamų nusikaltimų jis teisme kratėsi, aiškino, kad tyrėjai jam darė spaudimą, gąsdino pasodinsią už grotų.

Iki tol su teisėsauga reikalų neturėjęs ligoninės sargas kalėjimo bijojo kaip velnias kryžiaus, todėl darė tai, ką jam liepė pareigūnai.

Esą jų liepiamas jis nukulniavo į „Senukų“ prekybos centrą atsiprašyti už sukeltus nepatogumus ir patirtus nuostolius, prašė leisti jam išpirkti kaltę darbu, nors, kaip tvirtino teisme, šiam prekybos centrui neskambino ir negrasino sprogmeniu.

N. Einorius negalėjo logiškai paaiškinti, kodėl skambindavo ir meluodavo apie padėtą sprogmenį. Jo teigimu, jam „užeidavo kvailumas“, tad šitaip jis norėjo išsivaduoti iš dėl prastų gyvenimo sąlygų apėmusios nevilties.

Įstaigų ir institucijų telefonus jis susirasdavo 1993 metais išleistoje telefonų knygoje. Tačiau prokurorė tvirtino, kad byloje surinkta užtektinai įrodymų, jog vyras iš anksto ruošėsi nusikaltimams. Ji teigė, kad nėra jokio pagrindo tikėti kaltinamojo teiginiais esą tyrėjai jam darė spaudimą. Jis buvo apklausiamas dalyvaujant advokatei.

Teisme liudijęs ikiteisminį tyrimą atlikęs Panevėžio apskrities VPK pareigūnas teigė, kad kaltinamajam spaudimo nebuvo daroma, jis pats prisipažino padaręs minėtus nusikaltimus, susipažino su apklausų protokolais ir jam inkriminuojamais kaltinimais, tai patvirtino savo parašu.

Tyrimo metu N. Einoriui buvo skirta medicinos ekspertizė. Nustatyta, kad jis pakaltinamas.

Teisiamojo advokatė prašė savo ginamąjį išteisinti dėl keturių melagingų pranešimų ir bausti tik dėl dviejų, atsižvelgti, kad jis anksčiau nebuvo teistas, baustas administracine tvarka, gerai charakterizuojamas darbdavių.