Pirmadienį prieš teismą stojo Paulius Sasnauskas (1994 m.), Paulius Diliūnas (1990 m.) ir Lukas Buckus (1993 m.). Dar vienas įtariamasis nuo teisėsaugos tebesislapsto.

P. Sasnauskas ir P. Diliūnas šiuo metu suimti, L. Buckui skirta švelnesnė kardomoji priemonė.

Be to, pirmadienį Kauno apygardos teismas nušalino P. Diliūno advokatą Romualdą Lincevičių, kuris neseniai dirbo teisme, kuriame nagrinėjama ši byla.

Vaikinams pareikšti kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti du ar daugiau žmonių, dėl nužudymo kankinant ar kitaip žiauriai, dėl nužudymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, dėl sunkaus dviejų ar daugiau asmenų sveikatos sutrikdymo kankinant ar kitaip žiauriai, kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, dėl viešosios tvarkos pažeidimo, dėl turto sugadinimo ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

DELFI primena, kad praėjusių metų kovo 25 d., laikotarpiu nuo 1.00 val. iki 2.30 val. Kaune, Baltų pr. 27, minėti asmenys, visiškai be priežasties iš chuliganiškų paskatų, žinodami, kad minėtame bute yra daug asmenų, laikydami buto duris, kad viduje esantys asmenys jų neuždarytų, suvokdami, kad bute esantys žmonės patirs didelį skausmą bei pro degantį koridorių negalės iš šio buto pabėgti, iš plastikinės talpyklos išpylė degų skystį – benziną ant M. S. bei į 19 buto koridorių, padegė buto koridorių bei gyvą M. S., kuris įvykio vietoje mirė, taip atimdami bute esantiems asmenims galimybę pasišalinti iš degančio buto į laiptinę.

Neturėję kitos išeities bute buvo jaunuoliai buvo priversti gelbėtis kaip išmano – kai kurie net šoko pro 7 aukšto buto langus. Teigiama, kad lemtingą vakarą bute vyko vakarėlis, o netrukus kilo konfliktas, po kuriuo iš buto pasišalino keli vaikinai. Suradę draugų „pastiprinimą“ vaikinai grįžo atgal į butą ir surengė žiaurią egzekuciją.

Padegėjai tyčia sunkiai sutrikdė dviejų žmonių sveikatą, tyčia nesunkiai sutrikdė keturių žmonių sveikatą, pažeidė viešąją tvarką bei visuotinai pavojingu būdu sugadino didelės vertės svetimą turtą, bendrai sugadindami turto už 222 786,97 Lt. Iš viso byloje pareikšti 28 civiliniai ieškiniai. Kitas teismo posėdis paskirtas rugsėjo mėnesį.

Dar vienas iš įtariamųjų Martynas S. (gim. 1990 m.) slapstosi ir yra ieškomas. Asmenis, ką nors žinančius apie minėto asmens buvimo vietą ar galinčius suteikti vertingos informacijos, prašome pranešti telefonais Kaune (8 37) 30 34 12, 30 33 59 arba 112.