Alytaus policijoje sausio 17 d. gautas pranešimas, kad Prienų r., Veiverių sen., už tai, kad nebūtų surašomas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl transporto priemonės vairavimo neturint teisės vairuoti, patrulis, įtariama, provokavo duoti ir ėmė kyšį, praneša Alytaus apskrities policija.

Imuniteto skyriaus pareigūnai sulaikė patrulį V. Ž., gimusį 1992 m., įtariant, kad jis iš Kelių eismo taisykles pažeidusio asmens, kuris vairavo transporto priemonę neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, pareikalavo ir priėmė 140 eurų kyšį už tai, kad nebūtų užfiksuotas padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas. Pareigūnui pranešta apie įtarimus dėl kyšininkavimo. Kauno apylinkės teismo sprendimu, pusmetį vidaus tarnyboje dirbantis patrulis dviejų mėnesių laikotarpiui nušalintas nuo pareigų. Jam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už šią nusikalstamą veiką numato baudą arba laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Alytaus apskr. VPK Imuniteto skyriaus pareigūnai, jį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.
Alytaus apskrities policijos vadovybė akcentuoja, kad pareigūnų korupcijos atvejai nėra ir nebus toleruojami, siekiant to išvengti, policijoje yra nuolat vykdomos ir ateityje bus atliekamos vidaus kontrolės ir prevencinės baudžiamojo persekiojimo priemonės.