Atvykus į įvykio vietą, čia jau dirbo policijos pareigūnai. Jie teigė užregistravę įvykį ir dabar laukiantys tyrėjų. Pasakyti, kiek tiksliai maišų buvo sunku, kadangi jie užversti statybinėmis atliekomis.

Tačiau, kad rasti žmonių kaulai, – akivaizdu. Pravėrus maišą aiškiai matomi sumesti šlaunikauliai, kaukolės su dantimis.

Kiek vėliau Vilniaus apskr. vyriausiasis policijos komisariatas patvirtino, kad kieme buvo rasti devyni maišai.

Apie rastą radinį DELFI pranešė Liejyklos gatvėje gyvenanti Sigita.

„Vakar moteris pradėjo klykti pamačius šitą vaizdelį. Matote, čia žmonės gyvena seniai, yra ir nuo kokių 1943 metų gyvenančių gyventojų, ir jie prisimena, kad kai statė šitą transformatorinę, – rodo ranka, – čia buvo rastas infekcinis židinys, kadangi kažkada čia buvo evangelikų liuteronų vienuolynas, infekcinių ligų ligoninė ir kapinės. Tai visas kiemas buvo baltais milteliai išbarstytas, čia apie 1970 m. buvo“, – pasakojo ji.

Moteris baisėjosi, kad nežinia, kokius užkratus šie kaulai gali nešioti. Ji įtaria, kad kaulus kartu su statybinėmis atliekomis galėjo palikti čia dirbę statybininkai.

Šiuo metu šios statybos yra sustabdytos, ir darbai nevyksta. DELFI jau rašė apie kieme vykstančias ne nelegalias statybas. Privatus asmuo statybas pradėjo be jokių leidimų, jos buvo ne vieną kartą stabdomos.

Vilniaus apskr. vyriausiasis policijos komisariatas pranešime spaudai informavo, kad pirminiais duomenimis, dar 2015 m. įsigijus žemės sklypą privačion nuosavybėn, buvo pradėtos komercinės paskirties pastato statybos, tačiau netrukus, kilus nesutarimams su aplinkiniais gyventojais, šios statybos buvo sustabdytos.

Kaip aiškėja dabar, kaulai buvo iškasti ir sukrauti į maišus prieš dvejus metus vykusių statybų metu. Šiomis dienomis tvarkant buvusios statybvietės teritoriją, maišai su kaulais buvo pastebėti ir apie juos pirmąjį kartą pranešta policijai. Šioje vietoje žmonių kaulų buvo rasta ir anksčiau, nes dar XIX a. čia būta veikiančių kapinių. Bus pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti“, – rašoma pranešime.