Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį apie 0 val. 20 min. Vilniuje, Fabijoniškių g., patruliai, pastebėję atrakintas požeminio garažo duris, nutarė patikrinti. Viename garažų pareigūnai pastebėjo tris jaunuolius, kurie nesugebėjo paaiškinti, ką tokiu metu veikia, ir pakabintą policijos pareigūno uniformą. Garaže jautėsi specifinis kvapas, todėl nuspręsta jį apžiūrėti.

Spintelėje rasti tušti polietileniniai maišeliai, elektroninės svarstyklės, smulkintuvas, savos gamybos prietaisas rūkyti narkotines medžiagas, o trijuose plastikiniuose buteliuose ‒ 73 maišeliai su augalinės kilmės medžiaga, įtariama, narkotine.

Visi trys jaunuoliai (gimę 1998 m., 1997 m. ir 1996 m.) sulaikyti ir pristatyti į Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto pirmąjį policijos komisariatą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d.). Jaunuoliams gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.