Nebuvo jokio tinklo, jokio pakloto, ant kurio galima būtų nušokti, kaip ir kopėčių, kuriomis galima būtų užpilti. Ugniagesiai taip pat buvo dar tik pakeliui.

Tad kito pasirinkimo nebuvo, nes darėsi vis karščiau, ugnis artėjo. Jeigu nebūtų šokusi iš septynių su puse metro aukščio, mergaitė greičiausiai būtų žuvusi.

„Nežinojau, ką daryti, aš tiesiog jų klausiau, – sakė devynerių metų Sofija Dorošenko. – Paprasčiausiai šokau, nes nebuvo kitų galimybių“.
Apačioje stovėjo trys Mavos miesto (Naujasis Džersis) policijos pareigūnai. Vienintelė išeitis buvo – pasikliauti jų rankomis. Kai ugnis ėmė veržtis per balkono duris, mergaitė šoko iš balkono.

„Ji yra labiausiai pasitikintis, drąsiausias vaikas, kokį man kada nors teko sutikti, – sakė leitenantas Jeffas Dino iš Mavos policijos skyriaus. – Ji visiškai pasitikėjo mumis ir šoko, o mes ją pagavome“.
„Mes“ – tai J. Dinno, seržantas Brendanas Mullinas ir inspektorius Thomasas Solimano.

Pareigūnai nesijaučia nusipelnę pagyrų dėl išgelbėjimo. „Manau, čia ji verta didžiausių pagyrų dėl to, kaip sureagavo“, – sakė B. Mullinas.

T. Solimano sakė, kad Sofija buvo gerokai ramesnė, nei esant tokioms aplinkybėms galima būtų tikėtis iš devynerių metų vaiko.

Nuo tada, kai Sofija prieš penkis mėnesius atvyko į Jungtines Amerikos Valstijas, jos tėvai pasakojo jai, ką daryti nelaimės atveju. Kai koridoriuje kilo gaisras, tėvų namuose nebuvo. Mergaitės mama buvo ką tik išėjusi į darbą, o patėvis buvo pakeliui į namus, po 20 minučių turėjo grįžti.

„Mačiau pro mano kambario duris besiveržiančius juodus dūmus“, – pasakojo Sofija žiniasklaidai. Ji pabandė išeiti pro lauko duris, bet dūmai buvo tokie, kad negalėjo kvėpuoti. Todėl mergaitė išėjo į balkoną ir ėmė šauktis pagalbos.

„Ar išsigandai?“ – klausė jos žurnalistas. „Taip“, – atsakė ji, kelis kartus palinksėdama galva.

Jos šeima per gaisrą prarado beveik viską. Ugnis nuniokojo dar penkis butus. Vis dėlto Julija Dorošenko prarastu turtu rūpinosi mažiausiai. „Noriu padėkoti jiems, – sakė moteris. – Nemaniau, kad tai gali nutikti, tačiau nutiko, ir dėkoju, kad išgelbėjot mano vaiką“.

Sofija į JAV atvyko iš Ukrainos mokslo metų pradžioje. Šeima į kooperatinį butą įsikraustė tik pernai rugsėjį.