Kaip praneša policija, atvykę į vietą pareigūnai buvo šokiruoti – nedidelėje suklypusioje pašiūrėje išties glaudėsi jauna moteris su mažamete dukra. Mergaitė apgyvendinta Švenčionių vaikų globos namuose, įvykis tiriamas.

Kaip DELFI pasakojo Švenčionių rajono policijos viršininkas Arvydas Sinis, Vilniuje registruota vieniša (išsiskyrusi) 27 metų mama su 3 metukų dukrele gyveno savo motinos bute. Maždaug prieš du mėnesius jaunoji moteris susipyko su savo motina taip, kad teko išeiti iš namų. Su dukryte ji nukeliavo į Pabradę, ten susipažino su vietos gyventoju, kuris padėjo jai miške susiręsti pašiurę. Manoma, kad jis ir paskui padėdavo nė lito neturėjusiai moteriai su vaiku – lūšnelėje policininkai rado šiek tiek kruopų ir makaronų.

Kaip moteris su mažyle ten ketino peržiemoti, neaišku. Pašiūrėje nėra krosnelės, tik iš kelių plytų sukrautas ugniakuras.

Pasak pareigūnų, mergytė sveika, tik seniai nesipraususi, purvinais drabužėliais. Ji apgyvendinta vaikų globos namuose.

Penktadienį apie klaikiomis sąlygomis gyvenančią moterį su vaiku pranešė tas pats žmogus, padėjęs pastatyti pašiurę. Tikrindami informaciją ir į mišką atvykę policininkai, šokiruoti pamatyto vaizdo, davė moteriai šiek tiek savų pinigų, kad ji galėtų nusipirkti autobuso bilietą kelionei į Vilnių – čia moteris tikėjosi kaip nors susirasti pastogę.

Pareigūnai kalbėjo ir su jaunosios moters motina, ši sakė, kad dukra labai prisirišusi prie savo mažylės.

Antradienį jau atsirado žmonių, kurie, sužinoję apie jaunos mamos ir jos dukrytės vargą, pasiūlė savo pagalbą. Vieni kreipėsi į DELFI, kiti tiesiai į Švenčionių policiją. Pavyzdžiui, neįgalus žmogus siūlo moteriai su dukryte apsigyventi jo namuose, šeimininkas už tai pageidautų tik pagalbos namų ruošoje.

Švenčionių policijos viršininkas A. Sinis sako, kad moteris dar šią savaitę turėtų atvykti į komisariatą, tada jai bus perduoti užjaučiančių žmonių pasiūlymai.

Antradienį mama atvyko į vaikų globos namus pas dukrytę. Pasak Švenčionių rajono pareigūnų, iš mamos ir dukros bendravimo matyti, kad tarp jų yra stiprus ryšys. Antradienio pavakarę mama išvažiavo į Vilnių kartu su dukrele, nes, bent laikinai, išspręsta jų būsto problema.

Švenčionių rajono socialinių paslaugų centro (vaikų globos namų padalinys) direktorė Rima Rakitienė DELFI sakė, jog mergaitė yra saugi, ji ir jos mama tikrai vėl neatsidurs miške.

Jas iš Švenčionių išvežė Vilniaus savivaldybės darbuotojai. Laikinai mama su dukrele apgyvendintos Vaiko ir motinos pensione.