DELFI žiniomis, įtarimai dėl rengimosi nužudyti „čiapinį“ Rolandą Čiapą pateikti „šmikinių“ vadeivoms Egidijui Ališauskui ir Igoriui Adžijevui. Tuo metu šio labai sunkaus nusikaltimo vykdytoju už pinigus, įtariama, sutiko būti Kęstutis Arbočius, kuriam jau buvo perduota informacija apie R. Čiapą – jam buvo nurodytas aukos vairuojamas automobilis, gyvenamoji vieta ir t. t.

Visus tris įtariamuosius leido suimti ikiteisminio tyrimo teisėjas.

„Šmikinių“ autoritetus policijos pareigūnai sulaikė dar sekmadienį – Turniškėse butą iš buvusio prezidento Algirdo Brazausko patarėjo Vladimiro Beriozovo žento Algirdo Balčiūno (jis yra dirbęs „Lietuvos pašte“ ir šiuo metu teisiamas dėl kyšininkavimo) nusipirkęs E. Ališauskas tuo metu ketino išskristi į Maskvą.

I. Adžijevas netrukus buvo sulaikytas namuose, o K. Arbočius – tik vakare, kai lauke vedžiojo savo šunį.

Sulaikymo operacija įtariamiesiems buvo netikėta, todėl jie net nesipriešino.

Tuo metu „šmikinių“ auka turėjęs tapti R. Čiapas pareigūnams prisipažino žinojęs, kad yra planuojama jį nužudyti. Neseniai į laisvę iš įkalinimo įstaigos anksčiau laiko paleistas vyras apie įtariamųjų ketinimus papasakojo policijos tyrėjams, taip pat nurodė, kad su užsakovu esą anksčiau yra daręs nusikaltimus.

Tiesa, DELFI žiniomis, apie planuojamą nužudymą R. Čiapas prabilo tik tuomet, kai buvo iškviestas į Policijos departamentą ir susipažino su pareigūnų pateiktais kriminalinės žvalgybos duomenimis.

Pareigūnai dar aiškinasi, ar su planuojamu nužudymu nėra susiję daugiau asmenų.

Panevėžio „čiapiniai“ ir „šmikiniai“ buvo dvi konkuruojančios nusikalstamos grupuotės, tačiau dauguma joms priklausiusių narių leidžia dienas už grotų.