Šeštadienį, balandžio 30 d., Vilniaus kelių policija surengė rytinį reidą. Apie 9 val. Ukmergės plente, prie posūkio važiuojant į Tarandę, jiems įtarimų sukėlė jaunas „Volkswagen Passat“ automobilio vairuotojas pilka sportine apranga.

Vyras, pamatęs reidą, sustojo prie posūkio ir išlipo iš automobilio kartu su dviem draugais. Ėmė kraustyti bagažinę. Pareigūnams pradėjus eiti link automobilio, vairuotojas staiga pašoko ir nubėgo į krūmus. Policija suskubo ieškoti.

Pastebėjusi sujudimą, gyvenvietėje moteriškė išlėkė iš namų ir pasakė, kad įtariamasis peršoko šalia esančią tvorą ir nubėgo per pievas. Tada bent 3 policijos ekipažai pasileido iš paskos per laukus. Jiems buvo pavykę jį apsupti, tačiau bėglys pasislėpė ir paieškos tęsėsi toliau.

Daliai pareigūnų ieškant bėglio, kiti apklausė prie automobilio likusius du jo draugus, veidus dengiančius sportinių kostiumų gaubtuvais. Vaikinai sako, kad negali atidaryti mašinos, nes savininkas pabėgo. Patrulis paėmė vieno iš jų mobilųjį ir surinko paskutiniu skambintu numeriu. Į įvykio vietą buvo iškviesta atsiliepusi moteris. Atvykusioji keikėsi ir rodė necenzūrinius gestus aiškindama, kad vairuotojo net nepažįsta. O tada išvažiavo savo „Audi“ automobiliu.

Apie 10 val. pareigūnai į pagalbą pasitelkė ir tarnybinį šunį, bet jo pagalbos neprireikė — bėglys parėjo. Draugai jį prisikvietė telefonu, bet lengva nebuvo: vairuotojas sakė negrįšiąs, kol iš reido vietos neišvažiuos fotografai ir žurnalistai. Visgi neturėjo, kur dėtis, kadangi sprukdamas automobilyje paliko savo dokumentus. Taigi, žurnalistams trumpam pasitraukus, prisistatė pareigūnams. O kai žurnalistai vėl grįžo, rusakalbis ėmė elgtis agresyviai, keiktis ir grasinti. Ištikimi keleiviai slėpė savo draugą nuo objektyvų.

Vairuotojas buvo blaivus. Jis prisipažino, kad bėgo, nes jam yra atimtas vairuotojo pažymėjimas už vairavimą išgėrus, todėl bus nubaustas, kad vairavo beteisis. O kadangi policijai prisistatė pats, baudžiamas už bėgimą nuo pareigūnų nebus.

Taip pat reido metu įkliuvo du girti vairuotojai: vienam, „Toyota“ visureigio vairuotojui, vežusiam mažametį vaiką, nustatytas 0,75 prom. girtumas. Vyriškio paprašytas pareigūnas perstatė automobilį su vaiku į kelkraštį.

O antrasis, vairavęs „Nissan“ mašiną, „įpūtė“ 0,6 promilės. Vyras buvo pasipiktinęs ir nustebintas alkotesterio rodmenų, todėl po 15 minučių pūtė dar kartą. Tačiau nuo bausmės neišsisuko, nes „įpūtė“ dar daugiau — 0,71 prom.