Ugniagesiai namo viduje aptiko du atsuktus dujų balionus. Juos užsukę išnešė iš namo. Pasak gelbėtojų, name ir kieme prilaistyta dyzelino.

10.14 val. policija įvedė planą „Skydas“. Įtarus, kad name gali būti paliktas sprogstamasis įtaisas (kuris inicijuotų dujų sprogimą), iškviesti antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai, kad apžiūrėtų namą.

Kol išminuotojai nepatikrino, ar pastate nėra sprogmenų, policija į vidų neina. Namas apžiūrėtas tik iš išorės - aptikta, kad išdaužtas rūsio langas.

Kėdainių policijos žiniomis, dėl šio namo jau keletą metų vyksta konfliktas.

Apie 12.30 val. atvyko „Aro“ išminuotojai. Jie sprogmenų name nerado. Sprendžiama, kaip iš namų išvalyti dyzeliną.

 „Šią naktį namuose nenakvojau, ryte atėjusi pamačiau, kad buvo nukirpta spyna su grandine, kuria buvo užrakinti vartai. Atrakinusi duris pajutau labai stiprų dujų kvapą, taip pat kažkokio kuro kvapą. Tada iškviečiau spec. tarnybas. Kol kas aišku, kad visas namas ir kambariai aplaistyti dyzeliniu kuru, rasti du dujų balionai, kurie buvo atsukti ir paleistos dujos. Kiek suprantu, buvo pasiruošta padegimui, bet kažkas nepavyko ir namas neužsidegė. Nuogąstauta kad gali būti palikta ir sprogmenų, tad buvo iškviesti „Aro“ išminuotojai.

Buvo grasinančių žinučių, tai ne pirmas kartas, namas buvo jau padegtas prieš kelis metus, mano buto durys buvo padegtos. Aš kreipiausi į policiją, bet kol kas nieko nenustatyta. Įtariu vieną žmogų, su kuriuo turiu konfliktą, tai Jurgita S. Ji ketino iš manęs pirkti šitą namą ir nepirko, vyksta įvairūs teisminiai procesai. Negaliu pasakyti ar tai jos darbas ar ne, bet daugiau su niekuo jokių konfliktų neturiu. Grasinančiose žinutėse rašoma apie namą, pinigus ir kad aš tame name negyvensiu. Konfliktas su ja tęsiasi jau 4 metus”, - žurnalistams sakė namo savininkė Kristina Baltrūnaitė.

Šis namas priklausė Kėdainių policijai gerai žinomam Rimantui Grendai, pravarde Pusrublis. Prieš 12 metų jis žuvo Kėdainių r., kai pervažoje traukinys susidūrė su automobiliu, kuriame buvo R.Grenda.Po to namas atiteko jo žmonai K. Baltrūnaitei.