Policijos žiniomis, eidami pro Šiaulių r., Kuršėnų kaimiškojoje sen., Gedinčių k., esančius garažus, į vieną iš jų įsibrovė, atsuktuvu užvedė automobilį ir pajudėjo nuotykių ieškoti toliau.

Paklaidžioję aplink, nuvyko į netoliese esantį Drąsučių kaimą, čia, viename iš namų susišildė degtine ir alumi. Vienas iš jaunuolių ten ir liko, tačiau tolimesnei kelionei prisijungė kitas asmuo. Grįžo į Gedinčių k., tačiau važiuoti ilgai neteko, nes sugedo automobilis.

Palikę jį, nutarė ieškoti kito automobilio. Eidami pabandė įsibrauti į dar penkis automobilius. Tačiau pavogti nepavyko, nes vis nesisekė užvesti automobilių. Į išgertuvių vietą Drąsučiuose vaikinams teko grįžti pėsčiomis. Ten ryte juos pažadino policijos pareigūnai ir du iš jų uždarė į Šiaulių apskrities policijos areštinę.

Sulaikytieji prisipažino, šešiolikmetis nusikaltimų iniciatorius sakė, kad buvo girtas ir nesuvokė ką daro. Nepilnametis ir anksčiau vogė, tačiau buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariate atlikto ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, įrodančių sulaikytųjų kaltę. Sausio 21 d. Šiaulių apylinkės teismas nepilnamečiui paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą.

Šiaulių apylinkės teisme baudžiamoji byla bus išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka. Mūsų šalies baudžiamieji įstatymai už tokią nusikalstamą veiką numato laisvės atėmimo bausmę iki 6 metų.