Taip nusprendė teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą – panevėžietis Arnoldas Jackevičius pripažintas kaltu dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Iškrypėliui teisėjas skyrė 8 mėnesių laisvės apribojimą, kurio metu įpareigojo nekeisti gyvenamosios vietos, nesilankyti vietose, kur vartojamas alkoholis, būti namuose nuo 22 vai. iki 6 val. bei neatlygintinai išdirbti 150 val. sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose.

Bylos duomenimis nustatyta, kad kovo 27-osios rytą, apie 7.40 val., A. Jackevičius Panevėžyje, važiuodamas viešuoju transportu, nuo stotelės „Savivaldybė“ iki stotelės „Katedros g.“, maršrutiniame autobuse Nr. 6, „įžūliu elgesiu, iš chuliganiškų paskatų dėl aiškaus žmogaus ar visuomenės negerbimo, nesilaikė elementarių moralės ir elgesio normų, demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai bei sutrikdė Panevėžio m. viešojo transporto tvarką “.

Prokurorų teismui perduodame kaltinamajame akte buvo teigiama, kad „esant pilnam autobusui keleivių, A. Jackevičius stovėdamas autobuse nukentėjusiajai nepilnametei už nugaros, kelis kartus gašliais judesiais rankomis lietė jos sėdmenis, tęsdamas savo nusikalstamą veiką, iš kelnių išsitraukė varpą ir masturbuodamas išliejo savo spermą ant nukentėjusios rūbų ir avalynės.“

A. Jackevičiaus baudžiamasis procesas buvo pabaigtas baudžiamuoju įsakymu – jis pripažino kaltę, sutiko su prokuroro pasiūlyta bausme, todėl jam net nereikėjo vykti į teismą, teisėjas bylą išnagrinėjo rašytinio proceso tvarka.

Ikiteisminio tyrimo metu jaunas vyras teisinosi, kad tai, kas įvyko autobuse, nutiko visai netikėtai – esą jis buvo susijaudinęs, todėl autobuse merginai perbraukė ranka per sėdmenis, o paskui ėmė liesti savo varpą.

„Suprantu, kad įvykus erekcijai bei išsiliejus spermai galėjau aptaškyti merginos drabužius, nes varpą buvau ištraukęs iš kelnių ir laikiau rankoje“, – nė kiek nesikuklindamas pareigūnams kalbėjo A. Jackevičius.

Vyras tikino, kad dabar jau gailisi, jog nesusilaikė apimtas aistros.

A. Jackevičių policijos pareigūnai sulaikė ne iš karto po įvykio – kad būtent jis masturbavosi sausakimšame autobuse, tyrėjai nustatė tik gavę Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro pažymą. Joje buvo nurodyta, kad ant nukentėjusiosios drabužių rasta spermos genotipas DNR registre sutapo su A. Jackevičiaus genotipu. Jo duomenis pareigūnai turėjo savo duomenų bazėse – prieš aštuonerius metus jis buvo sulaikytas dėl vagystės.

Į policiją nukentėjusioji kreipėsi praėjus maždaug valandai po įvykio – kad yra aptaškyta sperma, nepilnametė mergaitė suprato tik išlipusi iš sausakimšo autobuso.

Ji pasakojo, kad visuomeniniu transportu važiavo vos tris minutes.

„Vos tik pradėjus važiuoti autobusui pajutau, kaip kažkas liečia mano sėdmenis – po kelių sekundžių supratau, kad jas graibo už manęs stovintis vyras – atsisukau ir į jį pasižiūrėjau, bet labai greitai nusisukau, nes išsigandau, jis nuo manęs nenuleido akių, – kalbėjo nepilnametė. – Netrukus autobusas sustojo, aš išlipau ir pamačiau ant bato balzganą skystį, pajutau, kad yra šlapia ant mano kelnių užpakalinės dalies.“

Nepilnametė sakė, kad iš karto suprato, jog nepažįstamasis ant jos „nuleido“ – su bendraklasėmis nuėjusi į mokyklos tualetą servetėlėmis nuvalė dėmes nuo kelnių.

Per tą laiką jai pavyko prisiskambinti motinai – sužinojusi, kas nutiko dukrai, moteris metė visus darbus ir iš karto atvyko į mokyklą, o iš jos – į policiją.

Šis įvykis labai paveikė nepilnametę – supratusi, kas atsitiko, ji „puolė į isteriją, verkė“, merginai net teko lankytis pas psichologą.

„Po šio įvykio, kai įlipu į autobusą, visada apsidairau, iki šiol jaučiuosi nejaukiai, man baisu važiuoti“, – mergina sakė, kad dėl A. Jackevičkaus elgesio patyrė ne tik dvasinius išgyvenimus, dvasinį sukrėtimą, bet ir pažeminimą, nepatogumus prieš savo draugus, kurie greitai sužinojo apie įvykį autobuse ir jį viešai aptarinėjo.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas A. Jackevičius nepilnametei sumokėjo 4 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą.