Birželio 2-osios ankstyvą rytą patruliuojant Kalvarijos sav. Liubavo kaimo apylinkėse (pasienio su Lenkija teritorija), Kalvarijos policijos komisariato patruliams įtarimą sukėlė keletas „besižvalgančių“ automobilių. Neilgai trukus iš Lenkijos į Lietuvą įvažiavo naujas automobilis „BMW 750“.

Patruliai, įtardami, kad tai gali būti Vakarų Europoje vogta transporto priemonė, ją stabdė, tačiau vairuotojas nepakluso ir dideliu greičiu nurūko žvyrkeliu. Pareigūnai pradėjo jį persekioti, tačiau BMW dar labiau padidino greitį ir važiavo Tarprubežių kaimo link, praneša Marijampolės apskrities policija.

Persekiotojai išnaudojo situaciją, jog žvyrkelyje galingą mašiną bėgliui pasidarė sunku valdyti, aplenkė ir užblokavo BMW. Užkirtus kelią, bėgliui neliko nieko kito, kaip tik sustoti. Tačiau vairuotojas neketino lengvai pasiduoti - jis metė automobilį ir pasileido bėgti laukais.

Kalvarijos policijos pareigūnai vairuotoją nusivijo pėsčiomis ir, maždaug po kilometrą trukusių gaudynių, vairuotojas buvo sulaikytas. Paaiškėjo, kad tai Tauragės gyventojas (gim. 1991 m.), o septintos klasės BMW, kuris pagamintas 2016-ųjų gruodžio mėn., Vokietijoje pavogtas gegužės 31 d.