Pirminiais duomenis, degė kalėjimo rūsys, kur įrengtos pagalbinės patalpos, buvo uždūmintas visas keturių aukštų pastatas. Į įvykio vietą atskubėjo 9 ugniagesių automobiliai. Policija blokavo įvažiavimą į Lukiškių skersgatvį.

8.06 val. gaisras lokalizuotas.

Gaisro metu buvo evakuota apie 240 kalinių ir kalėjimo darbuotojų. Į ligoninę dėl apsinuodijimo smalkėmis atgabenti aštuoni žmonės.

8.38 val. paskelbta apie gaisro likvidavimą.

Kaip teigia ugniagesiai, gaisras nebuvo labai didelis, jis užgesintas greitai ir nedidelėmis pajėgomis. Tačiau visos ugniagesių pajėgos buvo sutelktos gelbėti žmonėms iš labai uždūmintų uždarų patalpų.

Lukiškėse apsilankęs teisingumo viceministras Gytis Andrulionis žurnalistams teigė, kad iš 8 nukentėjusiųjų 4 yra gydomi reanimacijoje, vieno iš jų būklė itin sunki. Anot viceministro, vienas iš nukentėjusiųjų yra nuteistasis, kiti 7 - suimtieji iš tardymo izoliatoriaus.

Viceministras neatskleidė nukentėjusiųjų tapatybių, sakė, jog tai nėra visuomenei žinomi asmenys. Bet vėliau paaiškėjo, kad bent vienas iš nukentėjusiųjų - labai gerai žinomas visuomenei, nes yra suimtas tiriant itin rezonansinę advokato Sergejaus Novikovo nužudymo bylą. Ligoninėje atsidūrė buvęs Vilniaus laidojimo rūmų direktorius Vitalijus Gasperovičius, kuris įtariamas advokato nužudymo organizavimu ir laikomas tardymo izoliatoriuje nuo praėjusių metų liepos pradžios.

Kalėjimą iš išorės saugojo Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai ir Lukiškių kalėjimo darbuotojai.

Dėl gaisro ketvirtadienio rytą į teismus iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus nebuvo vežami teisiamieji.

Ketvirtadienį vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis BNS pareiškė, kad gaisras kilo nuo rūsyje užsidegusio virdulio. Tačiau gaisro priežastis tiriantys ugniagesiai DELFI sakė, jog tai tik viena iš daugelio tiriamų versijų. Kol kas teigti, kad gaisras kilo būtent dėl virdulio, nėra pagrindo.

Apie 17.15 val. Kalėjimų departamentas pranešė, kad ryte kilusio gaisro metu dūmais apsinuodijo 9 asmenys, 4 iš jų yra gydomi reanimacijoje. Vienas iš nukentėjusiųjų yra nuteistasis, kiti 8 – suimtieji.

Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo administracija nukentėjusiųjų gaisro metu artimiesiems individualiai teikia visapusišką informaciją apie jų sveikatos būklę ir buvimo vietą. Apie 17 val. administracijai buvo pavykę susisiekti su 5 nukentėjusiųjų artimaisiais, vakare buvo bandoma susisiekti su dar 4 nukentėjusiųjų artimaisiais.

Kalėjimų departamento 2012 m. sausio 5 d. duomenimis, Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime yra laikoma 1111 asmenų: bausmę atliekantys 535 nuteistieji ir nuosprendžių laukiantys 576 suimtieji.