22 metų picų išvežiotojas Mantas, vežęs picą pagal užsakymą, privažiavęs prie kelkraštyje sustatytų automobilių eilės, laukė kol iš priekio pravažiuos mašina - Kalnupės gatvėje sunkiai prasilenkia du automobiliai, jei kelkraštyje stovi gyventojų mašinos.

Mantas nesiginčijo, kad jo automobilio "VW Polo" priekis gal kiek per daug buvo iškištas į priešingo eismo pusę, bet, jei "Renault Laguna" vairuotojas būtų atvažiavęs padoriu greičiu, jie nebūtų susidūrę. Pasak Manto, "Laguna" neatvažiavo, o atskrido. "Renault Laguna" vairuotojas Aleksandras I. (gim. 1975 m.) sakė, kad gal tikrai jo greitis buvo 70-80 km/h.

Po susidūrimo "Renault" užvažiavo ant šaligatvio, nuvertė kelio ženklą "Pėsčiųjų perėja" ir trenkėsi į medį, augantį šalia devynaukščio. Automobilio salone išsiskleidusios saugos pagalvės išgelbėjo vairuotoją nuo sužeidimų, tačiau nemalonumai slypėjo kitur. Aleksandras nekaltas dėl avarijos, bet girtas. Atvykus policijos patruliams, alkoholio matuokliu jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 1.12 prom,. alkoholio.

Sudaužytos mašinos iš įvykio vietos išvežtos techninės pagalvos automobiliais, o picą užsakovui nuvežė kitas picų išvežiotojas.