Policijos pareigūnų duomenimis, ant audeklo nupiešti penkių asmenų siluetai, nešantys trispalvę, o po kojomis - kūjis ir pjautuvas.

Įtariamieji penki nepilnamečiai, N. J. (gimęs 1991 m.), A. Š. (gimęs 1989 m.), J. M. (gimęs 1992 m.), K. Č. (gimęs 1995 m.) buvo uždaryti į areštinę, o D. D. (gimusi 1991 m.) apklausta.

Po apklausos ketvirtadienį paleisti ir buvę sulaikyti įtariamieji jaunuoliai.

Policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo pagal baudžiamąjį kodeksą, kuris numatoma, kad tas, kas vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, patyčiomis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Policija praneša, kad pilietinis aktyvumas ir nuomonių raiškos teisė yra suderinama su demokratinėmis vertybėmis ir kitomis pagrindinėmis žmogaus teisėmis tik tuomet, jei nėra pažeidžiami įstatymai. Policija principingai atliks savo pareigas, gindama tolerancijos ir  nediskriminacijos idealus, kurie tarptautiniuose  dokumentuose įtvirtinti kaip Europos Sąjungos valstybių prioritetai.

Vienas iš savavališkai transparantą iškėlusių jaunuolių yra įtariamasis kitoje byloje, iškeltoje dėl nesantaikos kurstymo, kuri pradėta tirti praėjusių metų lapkričio mėn. Tuomet Rasų kapinėse buvo išniekintas J. Pilsudskio kapas.

Įtariama, kad keturi su juo plakatą kėlę jaunuoliai gali būti prisidėję ir prie incidento šių metų balandžio 22 d.  - sostinės Subačiaus gatvėje ant stulpo ir kelkraščių buvo rastos nupieštos svastikos ir užrašyti nacistinio ir antisemitinio pobūdžio šūkiai „Hail Hitler“ ir „Juden raus“.