Kovo 10-ąją, tarp 18 val. ir 19.15 val., Jonavoje, namo laiptinėje, neblaivus (0,64 prom.) jaunas vyras (gimęs 1994 m.), grasindamas peiliu, pasikėsino išžaginti nepilnametę.

Pagal piliečių pateiktus požymius, tą pačią dieną, netrukus po pranešimo gavimo, vyriškis buvo sulaikytas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo išžaginti nepilnametę. Anksčiau kartą teistam jaunuoliui paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 1 mėn. laikotarpiui. Jam gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų.

Kovo 17 d. gautas pranešimas, kad Kėdainiuose, Šėtos g., nuo sausio mėnesio pradžios iki kovo 15 d. prie nepilnametės (gimusios 2005 m.) seksualiai priekabiavo jaunuolis (gimęs 1995 m.). Tą pačią dieną įtariamasis buvo sulaikytas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mažametės seksualinio prievartavimo. Anksčiau neteistam vyriškiui paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėn. Jam gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 13 metų.

Kovo 21 d., tarp 19 val. ir 21 val., Jonavoje vyriškis (gimęs 1964 m.) išžagino nepilnametę (gimusią 1999 m.). Kovo 24 d. anksčiau du kartus teistas vyriškis buvo sulaikytas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nepilnametės išžaginimo. Jam gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų.

Tyrimus kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai primena, kad reikėtų vengti kontaktų su nepažįstamais asmenimis. Jeigu įtartinas asmuo jus seka, stenkitės su juo nepatekti į nuošalią vietą ar uždarą patalpą, visada šaukitės pagalbos ir stenkitės atkreipti aplinkinių dėmesį.

Kilus įtarimui, kad mažamečiui ar nepilnamečiui asmeniui gresia pavojus, jei pastebėjote įtartinus suaugusiojo ir vaiko santykius, atkreipkite dėmesį, nelikite abejingi, jei įmanoma, prieikite prie vaiko ir paklauskite jo ar jam viskas gerai, ar nereikia jūsų pagalbos. Jei Jums kyla abejonių, visada praneškite bendruoju pagalbos telefonu 112.

Kauno apskrities policijos psichologai tėvams primena visada domėtis su kuo bendrauja Jūsų vaikai ir nepamiršti jiems paaiškinti saugaus elgesio taisykles: nesėsti į nepažįstamų žmonių mašinas, o tik iš anksto su tėvais aptartų ir pažįstamų žmonių automobilius; vengti teikti pagalbą nepažįstamiems, t. y. jei paprašo palydėti ar parodyti kelią į tam tikrą nuošalią vietą, pasiūlykite pagalbos kreiptis į suaugusiuosius; ryžtingai nutraukti bet kokius kitų žmonių seksualinius ketinimus savo atžvilgiu – pajutę pavojų, jei kažkas verčia daryti tai, ko nenorite, ar mėgina nusitempti į įtartiną vietą, garsiai rėkite ir kvieskitės suaugusiųjų pagalbos; nelaikyti paslapčių nuo tėvų – jei kažkas, nežinant tėvams, kviečia jus į svečius, drąsiai pasakykite, kad tai neįdomu ir apie tai papasakokite tėvams; nebendrauti su nepažįstamais asmenimis internetinėje erdvėje, ypatingai socialiniuose tinkluose, nesiųsti jiems savo nuotraukų, kitų asmeninių duomenų.