Kaip informuoja „Gazeta Wyborcza“, Liubline gyvenantis energetikos srityje dirbantis Krzysztofas Dymkowskis vien per tris mėnesius policijai padėjo sulaikyti 24 mažamečių „paslaugų“ mėgėjus.

Jo naujoji „profesija“ gimė neatsitiktinai. 2005 metais vyras sužinojo, kad su 12-mete bendradarbės dukra vyksta kažkas negero: mergaitė visų bijojo, vengė susitikti su suaugusiais, buvo labai tyli.

„Paprašiau bendradarbės, kad dukrą parodytų psichiatrui“, – sako Krzysztofas. Paaiškėjo, jog nuo šešerių metų mergaitę seksualiai išnaudojo tėvas.

K. Dymkowskį ši žinia labai sukrėtė. Po kelių mėnesių internete jis surado vyriškį, kuris siūlė nuogų vaikų nuotraukas. Krzysztofas jam parašė laišką: pat tokių nuotraukų nežiūriu, tačiau turiu pažįstamą, kuris mielai su jomis susipažintų.

Po poros dienų gavo nuogo vaiko nuotrauką ir iš karto pranešė policijai. Paaiškėjo, kad nuotraukos autorius – Liublino katalikiško universiteto doktorantas.

Kratos metu jo bute policija surado apie 900 diskų su vaikų pornografija. Kaip sako buvęs Liublino policijos atstovas spaudai Januszas Wojtowiczius, jeigu ne ponas Krzysztofas, ta byla, gal būt, niekada nebūtų išvydusi dienos šviesos.

2009 metais į Krzysztofą kreipėsi jo bendradarbė Anna, 13-metės Monikos mama. Kažkas, prisistatęs paaugliu, jos dukrai rašė, jog ją myli ir kaip „meilės įrodymą“ prašo nuogos mergaitės nuotraukos. Tada, drauge su policija, pedofilui užspendė spąstus ir vyriškis įkliuvo.

Nuo to laiko, Krzysztofas Dymkowskis, pats išsiuninėja panašaus turinio laiškus, kartais prisistatydamas 13-mete, kartais 14-mete Agnieszka ir siūlo susitikimą su sekso mėgėju. Tačiau vietoje nepilnametės atvažiuoja policija ir pedofilas patenka į jų rankas.

K. Dymkowskis, nors ir baimindamasis pedofilų keršto, savo akciją tęsia. Jo nuomone, „iškrypėliams vietos Žemėje nėra“.