DELFI primena, kad motociklininko gaudynės prasidėjo vos kelios minutės po 9 ryto. Olandų gatvėje motociklą vairavęs vyras nepakluso pareigūnams, kai jie parodė sustoti. Tuoj pat buvo iškviestas pastiprinimas ir imta persekioti bėglį.

Vaizdo įraše matyti, kad motociklininkas smarkiai rizikavo - nardė tarp automobilių, kėlė avarines situacijas, išvažiavo prieš eismą, nepaisė šviesoforų signalų.

Pareigūnai atkakliai vyrą gainiojosi po stoties rajoną, po to bėglys pasuko link sostinės senamiesčio. šalia Užsienio reikalų ministerijos gaudynės baigėsi. Motociklininkui prireikė medikų, o jo elgesys sukėlė įtarimų, kad vyras apsvaigęs.

Medikai paėmė vyro kraujo ir šlapimo tyrimams, po kurių paaiškės, ar žmogus vartojo svaigaus ar psichotropines medžiagas.

Po gaudynių paaiškėjo, kad dar sekmadienį jis turėjo reikalų su policija. Sekmadienį apie 22 val. 20 min. gavo moters pranešimą, kad Dūkštų g., Vilniuje, bute, 29 metų sūnus triukšmauja ir daužo daiktus.

Į įvykio vietą atvykęs policijos ekipažas, prieš smurtaujantį ir agresyvų vyrą (gimusį 1986 m.) panaudojo elektros šoką „Taserį“ ir dujas, bet vyriškis, iššokęs per savo buto balkoną, paspruko, ir, sėdęs į automobilį „LexusGS 300“, išvažiavo. Pareigūnams tuokart jo nesustabdė net šūviais.