Laidos „Reidas“ socialinio tinklo profilyje pasirodė vaizdo medžiaga iš pavojingų baikerio gaudynių Klaipėdos gatvėse Kovo 11-os dienos popietę.

Vaizdo kamera buvo pritvirtinta prie motociklo priekinio rato. Vaizdo medžiagoje matosi, kaip Minijos gatvėje motociklininkas pasiveja kelių policijos automobilį ir pralenkia jį važiuodamas pirma eismo juosta.

Ant motociklo nėra valstybinių numerių, tad policijos pareigūnai, įjungę garsinius signalus ir švyturėlius, pradeda vytis motociklininką.

Minijos gatvėje, toje vietoje kur leidžiamas greitis 40 km/h, motociklininkas aiškiai viršydamas greitį, bei lenkdamas mašinų koloną išvažiuoja į priešingą eismo pusę. Minijos ir Naikupės gatvių sankryžą kerta degant raudonam šviesoforo signalui. Toliau Minijos ir Kalnupės gatvių sankryžą kerta mirksint geltonam – raudonam šviesoforo signalui.

Minijos ir Statybininkų gatvių sankryžoje vėl atsiduria degant raudonam šviesoforo signalui, čia vos nesusiduria su „BMW-X6“, prasmunka pro vilkiko priekį.

Išsisukęs nuo avarijos Minijos gatvėje atsiplešia nuo persekiojusių policijos automobilių. Minijos ir Jūrininkų sankryžą kerta mirksint geltonam - raudonam šviesoforo signalui. Jūrininkų ir Taikos pr. sankryžoje motociklas pasirodo degant geltonam šviesoforo signalui.

Jūrininkų prospekte pravažiuoja pro eismo įvykį priešingoje eismo juostoje. Vėliau kameros vaizdas atskleidžia, kad dar čia sugrįš. Šilutės plente motociklas išvažiuoja prieš eismą vienpusio eismo juostoje. Čia vos nesuduria su lengvąja mašina ir sprunka į garažų masyvą. Privažiuoja savo garažą, gal net ketino atsirakinti garažo duris ir pratūnoti gaudynes. Tačiau pasirodo policijos patruliai ir vyras vėl sprunka.

Jūrininkų prospekte pravažiuoti sankryžas degant draudžiama šviesoforo signalui motociklininkui jau yra įprasta. Tame pačiame prospekte baikerį bandyta sulaikyti plikomis rankomis. Tai bandė padaryti policijos pareigūnai dirbę eismo įvykio vietoje, tačiau motociklininkas išsisuko ir nuo jų. Vos nepartrenkęs vieno jaunuolio.

Gaudynės mieste tęsėsi toliau. Taikos prospekte, prie prekybos centro „BIG 2“ motociklininkas vėl išvažiavo prieš eismą.

Netrukus jis grįžta į sankryžą, kurioje pradžioje vos nesusidūrė su vilkiku ir „BMW-X6“. Vėl chamizmas kelyje – išvažiuota prieš eismą, sankryža praskriejama, degant raudonam šviesoforo signalui. Kitos dvi sankryžos taip pat įveiktos degant raudonam šviesoforo signalui.

Minijos ir Agluonos gatvių sankryžoje per pėsčiųjų perėją ėjo du pėstieji. Vyriškis spėjo pastumti moterį į priekį, o pats atšokti atgal, o motociklas praskrido tarp žmonių.

Čia motociklas pradėjo byrėti, nukrito priekinė lempa. Pasukus į Rūtų gatvę, motociklas pradeda dusti. Kirtęs Taikos prospektą, Paryžiaus Komunos gatvėje, iš motociklo „Yamaha FJ 1200“, pagaminto 1987 m. apsipila dūmais ir baigia savo kelionę.

Sulaikytas Igoris M., gim. 1983 m., blaivus. Jis paaiškino, kad bėgo, nes nenorėjo mokėti baudos – motociklas dar nepriregistruotas (bauda 100-150 litų).

Vien už nepaklusimą teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams sustoti, jo laukia 3000-4000 litų bauda, taip pat atimant vairuotojo pažymėjimą (kurį jis turėjo) 36-60 mėn, arba 15-30 parų areštas
vairuotojo pažymėjimą atimant tokiam pačiam laikui trejiems - penkiems metams.