„Place2Be“ teigia, kad Jungtinės Karalystės vaikų nuolatinio nerimo pagrindinės priežastys yra susirūpinimas dėl šeimos ar draugų ir baimė gauti blogus pažymius.

Labdaros organizacijos „Place2Be“ tyrime dalyvavo 700 vaikų, kurių amžius siekė 10-11 metų.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad:

54 proc. vaikų nerimauja dėl šeimos gerovės,
48 proc. – dėl draugų gerovės,
41 proc. – dėl darbų mokykloje.

Be to, apklausus skirtingų lyčių vaikus paaiškėjo, kad net 36 proc. mergaičių nerimauja dėl patyčių, lyginant su 22 proc. berniukų. Taip pat mergaitės (28 proc.) yra linkusios nerimauti dėl savo išvaizdos labiau nei berniukai (16 proc.).

Daugiau nei 80 proc. apklaustų vaikų teigė, kad suaugusieji geriausiai galėtų jiems padėti atidžiai jų išklausydami, ir kai kurie mokiniai tvirtino, kad yra svarbu maloniai elgtis su nerimaujančiais bendraklasiais.

„Aš juos apkabinu ir pasakau, kad nesikrimstų ir kad viskas yra gerai“, - pareiškė vienas dešimtmetis.

Labdaros organizacijos „Place2Be“ vykdomoji direktorė Catherine Roche teigia, kad pradinės mokyklos dažnai yra įvardijamos kaip „nekaltos“ ir „laimingos“.

„Tačiau iš tikrųjų mes žinome, kad vaikai gali nerimauti dėl daugelio dalykų, nesvarbu, ar tai būtų susiję su jų namais ir draugais, ar netgi blogais dalykais, kurie vyksta pasaulyje. Visiškai normalu kartais nerimauti, tačiau jei šis nerimas tampa rimtas ar nuolatinis, svarbu, kad vaikai žinotų, kur galėtų ieškoti pagalbos“, - pareiškė Catherine Rochie.

Moteris pridūrė: „Mokyklos ir šeimos yra labai svarbios užtikrinant, kad vaikai išmoktų rūpintis vieni kitais ir žinotų, kaip gauti pagalbą, jei jiems jos reikia.“