Praėjusį ketvirtadienį estas ketino įvažiuoti į Lenkijos teritoriją, tačiau nebuvo įleistas. Pasienio pareigūnai sunkvežimio vairuotojui pareiškė pretenzijų dėl nudėvėtų sunkiasvorės mašinos padangų. V.Hari apie nesėkmę pranešė kolegoms į Estiją. Šie vairuotojui liepė laukti iki sekmadienio, kol jie atgabens tvarkingas padangas.

Estas apie 19 valandą nusprendė pavalgyti netoli Kalvarijos miestelio esančioje degalinėje. Po kiek laiko vairuotoją užkalbino šviesiaplaukė moteris. Ji pasiūlė estui pasimylėti. Už paslaugą blondinė prašė 70 litų, tačiau vairuotojui pavyko nusiderėti iki 50.

Moteris pasiūlė važiuoti į jos motinos namus. Sunkvežimis pasuko į prie Orijos ežero esančią sodų bendriją. Prostitutė klientui užsiminė, jog namuose dar neva bus jos brolis bei vyras. Esto ta žinia neišgąsdino.

Vairuotoją moteris nusivedė į vieną sodo namelį. Nerakinamose ir apšnerkštose patalpose estą pasitiko du vyriškiai. Landyne paverstame namelyje kompanija lėbavo iki paryčių.

Kai estas nusprendė grįžti į atokiau paliktą sunkvežimį, blondinė pasisiūlė jį palydėti. Netoli mašinos V.Hari atsisuko ir pamatė, jog prie jo artinasi aniedu sugėrovai, rankose laikydami lazdas.

Estas buvo žiauriai sumuštas ir apiplėštas. Vairuotojas neteko pinigų, dokumentų bei mobiliojo ryšio telefono. V.Hari vargais negalais įlipo į sunkvežimį ir nuvažiavęs į degalinę paprašė pagalbos.

Marijampolės policijos komisariato pareigūnai tą pačią dieną sulaikė du įtariamuosius. 27 metų Renatą Straleckienę bei jos 28 metų sugyventinį Saulių Kunigiškį kriminalistai aptiko pastarojo motinos namuose.

Vakar buvo ieškomas trečias įtariamasis - 23 metų R.Straleckienės brolis Mindaugas Gutauskas.