Ketvirtadienio rytą VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai, žvalgydami pasienio ruožą ties Latežerio kaimu (Druskininkų sav.), pastebėjo ir sulaikė du jaunus vyrus, apsikrovusius mėlynos spalvos ryšuliais. Du Lazdijų rajono gyventojai, 22-ejų ir 27-erių, gabeno iš viso septynis polietileno plėvele apvyniotus nešulius. Juose pasieniečiai rado 1 640 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių rūkalų vertė, įskaitant visus Lietuvoje privalomus mokesčius, – 6 768 eurai.

Sulaikytus lazdijiečius ir jų gabentas kontrabandines cigaretes VSAT pareigūnai pristatė į Druskininkų pasienio užkardą.

Lazdijų rajono gyventojams pradėtos administracinės teisenos. Dėl pakartotinio akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką jų laukia 5 760–6 000 eurų baudos.

Vietovė, kurioje pasieniečiai sulaikė vyrus, yra valstybės sienos apsaugos zonoje, patekti ten galima tik su specialiu VSAT leidimu. Jo baltarusiškų rūkalų nešikai neturėjo.

Už buvimą valstybės sienos apsaugos zonoje be privalomo leidimo pasieniečiai jiems skirs įspėjimą arba baudą nuo 40 iki 90 eurų.

Apklausę lazdijiečius, pasieniečiai juos paleido. Nutarimai jiems bus priimti rašytinio proceso tvarka – kontrabandininkai nepageidavo dalyvauti, kai pasienio užkardoje bus nagrinėjamos jų administracinės bylos.

To paties ketvirtadienio vakarą kitai Druskininkų užkardos pasienio sargybai, kurioje buvo ir kinologė su tarnybiniu šunimi, vokiečių aviganiu Timu, Jaskonių kaimo (Druskininkų sav.) apylinkėse įkliuvo dažnas pasieniečių „klientas“. 28-erių Alytaus rajono gyventojas valstybės sienos apsaugos zonoje, vos už 300 m nuo sienos, nešėsi aštuonis ryšulius, sudėtus į žalsvos spalvos maišus. Sulaikius alytiškį paaiškėjo, kad jis gabeno 1 640 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių rūkalų vertė kartu su Lietuvoje privalomais mokesčiais – 6 937 eurai.

Kinologei su tarnybiniu šunimi apžiūrėjus vietovę, daugiau asmenų ar daiktų nebuvo rasta.

Sulaikytas cigaretes ir jų nešiką pasieniečiai pristatė į Druskininkų užkardą ir apklausė. Dėl pakartotinio akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką jam pradėta administracinė teisena, lazdijiečio laukia 5 760–6 000 eurų bauda. Be to, jam teks atsakyti ir už tai, kad valstybės sienos apsaugos zonoje buvo be privalomo VSAT leidimo.

Po apklausos kontrabandininką pasieniečiai paleido. Jo prašymu, nutarimas administracinio nusižengimo byloje bus priimtas rašytinio proceso tvarka.

Visos sulaikytos baltarusiškos cigaretės saugomos Druskininkų pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją